Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PCA opent Symbian Mobile Training Centre

Datum nieuwsfeit: 13-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

PCA OPENT SYMBIAN MOBILE TRAINING CENTRE

Hoofddorp, 13 april 2001 - PCA, gevestigd in Raalte, heeft de status van Symbian Training Partner (STP) verworven. Wereldwijd zijn er zeven Symbian Training Centres. Het volgen van Symbian trainingen stelt software bedrijven in staat snel professionele mobiele applicaties te bouwen voor PDA's en communicators. In mei 2001 starten de eerste EPOC Essentials trainingssessies. Middels deze trainingen deelt PCA haar kennis en expertise met nieuwe Symbian ontwikkelaars. PCA zal zich met name richten op West-Europa.

Het Symbian platform is een voortvloeisel van de samenwerking tussen onder andere Nokia, Ericsson, Psion, Panasonic en Motorola. Het bedrijf zet de standaard in besturingssystemen voor PDA's en communicators. Het Symbian besturingssysteem, EPOC, draait onder andere op de Nokia 9210 Communicator. Verder vindt men het EPOC besturingsysteem terug in de Psion Revo, Series 5MX netBook en de Ericsson R380.

PCA heeft vanaf 1994 ruime ervaring opgedaan met het bouwen van mobiele applicaties voor het Symbian platform in samenwerking met Psion Nederland BV. Standaard oplossingen voor de thuiszorgsector en woningbouw worden in de markt gezet via partners. Verder ontwikkelt PCA onder andere patiëntenvolgsystemen en fieldservice oplossingen op mobiele computers van Psion.

Psion Nederland BV is al jaren actief in het opbouwen van een community waarbij software bedrijven applicaties ontwikkelen voor het EPOC platform en kennis met elkaar kunnen delen. Nu er met PCA een software partner in Nederland is, die tevens professionele trainingen kan geven op het EPOC platform, kan Psion haar activiteiten nog verder uitbreiden. Tevens kan zij haar huidige en toekomstige partners beter begeleiden bij het ontwikkelen van software applicaties op het EPOC platform.

Tijdens The Internet Working Event (18 - 20 april) zal het mobile training centre van PCA worden belicht op de Psion stand, Parkhal (hal 8) standnummer 38 A. In de toekomst zullen ook gerelateerde trainingen worden ontwikkeld, waarin geavanceerde onderwerpen als mobiele netwerken, data opslag, conversie en distributie van content worden behandeld. Tijdens de 3-daagse trainingen, waarin gebruik wordt gemaakt van een C++ en/of JAVA programmeeromgeving, worden presentaties afgewisseld met demo's en praktijkoefeningen. Toekomstige Symbian programmeurs krijgen uitleg op source code nivo. In tegenstelling tot Symbian zelf, verzorgt PCA ook Symbian Release 5 C++ trainingen. Symbian release 5 wordt gebruikt in de huidige generatie Psion computers. Op www.pcamobile.com is meer gedetailleerde informatie omtrent data en cursusstructuur te vinden.

Psion Nederland BV
Psion Nederland B.V. distribueert handheld- en palmtop computers, programmatuur en datacommunicatieproducten. Het bedrijf is opgericht in 1989 en is een 100% dochteronderneming van het Engelse Psion PLC. Psion biedt totaaloplossingen op het gebied van mobile computing voor zowel particulieren als bedrijven, waarbij mobiel internet een belangrijke rol speelt. Voor meer informatie: www.psion.nl.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie