Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwegein vergoedt ouderen deel prijsstijging regiotaxi

Datum nieuwsfeit: 13-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Prijsstijging Regiotaxi valt mee voor ouderen
De gemeente Nieuwegein heeft besloten om voor 65-plussers een deel van de prijsverhoging voor de Regiotaxi te vergoeden. Hierdoor krijgen personen die ouder zijn dan 65 jaar op 1 juni 2001 niet met een prijsverhoging van 25 cent, maar met een prijsverhoging van 15 cent per strip te maken.
Het Bestuur Regio Utrecht (BRU) heeft onlangs besloten het tarief van de Regiotaxi Utrecht op 1 juni 2001 met een kwartje per strip te verhogen. Eén strip gaat dan 2,90 kosten. Eén strip kost nu nog 2,65. Nieuwegeinse 65-plussers betalen op dit moment een lager tarief, namelijk 1,75 per strip (zone). Dat wordt voor hen per 1 juni dus
1,90.
De gemeente Nieuwegein betaalt voor Nieuwegeinse 65-plussers het verschil met het normale tarief aan vervoersmaatschappij Connexxion, de organisatie die de Regiotaxi verzorgt. De gemeent betaalt op dit moment 90 cent per strip en dat wordt per 1 juni 1, -- per strip. Om voor de korting in aanmerking te komen, moeten 65-plussers in het bezit zijn van een pas. Deze kost 7,50. Een aanvraagformulier voor deze pas is verkrijgbaar in het Infocentrum op het gemeentehuis (Martinbaan 2).
Vorig jaar heeft het BRU ook een prijsstijging voor de Regiotaxi doorgevoerd. De gemeente Nieuwegein heeft toen de hele prijsstijging in de vorm van subsidie voor de 65 plussers, voor haar rekening genomen.Invoerdatum 12-4-2001


Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie