Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 13-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 13-04-2001 Politieberichten van 12/4 (13.00 uur) t/m 13/4 (07.00 uur)

Koudum: inbraak woning
Dinsdag tussen 13.30 en 19.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Tunkersstrjitte. Via verbreking van de achterdeur kwam men de woning binnen. Uit de woning werden een fotocamera, een flitser, een lens, een filmcamerazoomlens en een zoomcamera weggenomen, alsmede een klein geldbedrag. De totale waarde van de ontvreemde foto- en filmapparatuur bedraagt ongeveer f 5000.- De eigenaar, een 59-jarige inwoner van Koudum, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: autodief aangehouden
Donderdag omstreeks 15.45 uur kwam een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op het politiebureau aan de Holstmeerweg enige goederen van hem ophalen, die na een onderzoek aldaar waren achtergebleven. Toen de man het bureau verliet, deelde hij mede dat hij met de bus zou vertrekken. Doch in plaats van naar de bushalte te lopen, liep hij de andere kant op. Hierop de man even gevolgd en het bleek, dat hij in de wijk Aldlan in een auto wilde stappen. De auto, een Ford Escort, bleek gestolen te zijn in Zutphen. De man werd hierop aangehouden en ingesloten.

Terwispel: vrachtwagen in berm
Donderdag omstreeks 14.00 uur werd een vrachtwagenbestuurder, volgens eigen zeggen, op de in- en uitvoegstrook van de Rijksweg A 7, afslag Tijnje, gesneden door een onbekend gebleven automobilist. De vrachtwagenbestuurder, een 27-jarige inwoner van Utrecht kwam daardoor met zijn combinatie, totaal 50 ton, in de berm terecht. Een takelbedrijf heeft de vrachtwagen weer uit de berm getrokken. Hierdoor ontstond een korte file, die na ongeveer een uur weer was opgelost. De vrachtwagen werd licht beschadigd.

Gorredijk: diefstal auto
Tussen woensdag 18.00 uur en donderdag 08.20 uur werd vanaf de Hoofdstraat een personenauto, merk Opel Kadett, kleur rood, voorzien van het kenteken ZJ-35-DK gestolen. De eigenaresse, een 76-jarige inwoonster van Gorredijk, heeft aangifte gedaan.

Sneek: onder invloed
Vrijdag omstreeks 02.20 uur werd op de Bolswarderweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 34-jarige inwoner van Sneek, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 245 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Haulerwijk: onder invloed
Vrijdag omstreeks 02.30 uur werd op de Norgerweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 37-jarige inwoner van Haulerwijk, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 290 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Heerenveen: brandjes
Vrijdag omstreeks 00.35 uur kwam er een melding binnen dat er brand was gesticht achter een woning aan de Herenwal. Ter plaatse bleek dat in een voormalige dubbele garagebox een hoop huisafval in de brand was gestoken. Met een paar emmers water werden de eerste vlammen gedoofd, waarna de inmiddels gewaarschuwde brandweer deze taak overnam. De schade bleef beperkt. Terwijl de brandweer hier bezig was kwam er nog een brandmelding binnen. Op de Schippershof had men in een portiek van een woning een brandje gesticht onder de trap. Hier was een tapijt of een stuk linoleum in de brand gestoken. In de hal ontstond rook- en roetschade. Ook dit brandje werd geblust. Duidelijk was wel dat beide brandjes waren aangestoken. De recherche is nog steeds bezig met het onderzoek naar de branden, die de afgelopen tijd in Heerenveen hebben plaatsgevonden en zal ook deze brandjes bij het onderzoek betrekken.

Heerenveen: onder invloed
Vrijdag omstreeks 03.30 uur werd op de K.R. Poststraat een personenauto aangetroffen. De bestuurder was met zijn auto tegen een in de middengeleiding staand betonblok gereden, waardoor het linker voorwiel was vernield. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van Drachten, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 620 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 7 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Heerenveen: onder invloed
Vrijdag omstreeks 03.55 uur werd op de Egelskop een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 25-jarige inwoner van Wolvega, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 500 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uur.

IJlst: vernieling abri
Tussen dinsdag 16.45 uur en woensdag 06.45 uur werden 5 ruiten van de abri op het station van IJlst vernield. De ruiten werd ingegooid. Het schade bedrag is nog niet bekend. De politie vraagt eventuele getuigen om zich te melden.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie