Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland

Datum nieuwsfeit: 13-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio: 13-04-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Aanhouding na aanrijding
LELYSTAD Een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is gistermiddag aangehouden op de Neringweg nadat hij tegen een politieauto was gereden. Na de aanrijding reed de man door, maar kon na een korte achtervolging worden aangehouden. De verdachte verzette zich bij zijn aanhouding en is geboeid vervoerd naar het politiebureau voor verhoor. In zijn auto is een vals paspoort aangetroffen. De politie heeft de verdachte in verzekering gesteld en het paspoort in beslag genomen voor verder onderzoek.

Overval op sexshop
ALMERE Een sexshop aan de Kruisstraat is gisteravond overvallen door een gemaskerde man met een vuurwapen. De verdachte bedreigde de medewerker van de winkel met het wapen en maakte hem een klein geldbedrag afhandig waarna hij het pand weer verliet. Er vielen geen gewonden. De politie stelt een onderzoek in.

Aanrijdingen met letsel
ALMERE Gisteravond is een 16-jarige bromfietskoerier uit Almere gewond geraakt na een aanrijding met een lijnbus. De bromfietser reed vanaf het Zeistpad richting Barneveldpad en wilde daarbij de busbaan oversteken. Volgens een getuige reed de bromfietser door rood op het moment dat de bus kwam aanrijden. Per GGD-ambulance is de 16-jarige met een gebroken linkerarm en hoofdletsel vervoerd naar het Amsterdams Medisch Centrum.

EMMELOORD Een 31-jarige automobilist uit Emmeloord is vanmorgen vroeg gewond geraakt na een eenzijdige aanrijding op de Nagelerweg ter hoogte van de Bomenweg. De man was door nog onbekende oorzaak de bocht uitgevlogen en met de auto op de kop in de sloot beland. Hierop was hij zelf uitgestapt en naar een bedrijf in de buurt gelopen. De man is met nekklachten en hoofdletsel overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis in Emmeloord. Het voertuig is total loss.

DRONTEN Overmand door slaap is vanmorgen vroeg een 41-jarige man uit Dronten op de Elburgerweg frontaal tegen een boom gereden. Bij aankomst van de politie bleek dat de man zijn vrouw al had gebeld, die hem was komen ophalen. De man reed van Elburg richting Dronten toen hij links van de weg tegen de boom reed. Het voertuig is total loss, maar de man heeft geen zichtbaar letsel aan het ongeluk overgehouden. Hem is wel geadviseerd zich voor controle naar de dokter te gaan.

Kop-staartbotsing
ZEEWOLDE Op de Nijkerkerweg zijn gistermiddag vier personenautos betrokken geraakt bij een kop-staartbotsing. Een 39-jarige automobilist uit Harderwijk kwam vanaf de Gooiseweg over de Nijkerkerweg aangereden, met achter hem een 34-jarige automobilist uit Epe, een 49-jarige automobilist uit Elburg en een 22-jarige automobilist uit Amersfoort. Bij de rotonde moest de Harderwijker ineens remmen voor een voorganger. De man uit Epe kreeg zijn voertuig nog op tijd tot stilstand, maar de Elburger kon niet meer tijdig stoppen en botste op zijn voorligger, die daardoor tegen de auto van de Harderwijker werd gedrukt. Ook de 22-jarige botste erachter op, omdat hij bij zijn poging om te remmen in een slip raakte en alsnog zijn voorganger aanreed. Het voertuig van de man uit Elburg moest worden afgesleept. Niemand raakte gewond.

Easy Rider controles
LELYSTAD Gisteren heeft de politie tussen 15.00 en 23.00 uur een brom- en snorfietscontrole uitgevoerd in het kader van Easy Rider. Daarbij zijn negen bromfietsen gecontroleerd en zijn vier bekeuringen uitgeschreven voor rijden door het winkelcentrum De Gordiaan, rijden over het fietspad en twee keer rijden zonder helm.

URK Woensdagavond is op de Urkerweg van 19.00 tot 20.50 uur een Easy Rider controle gehouden. Daarbij zijn twee bekeuringen uitgedeeld voor rijden zonder helm, drie voor rijden op verboden terrein, een voor het negeren van een stopteken en een voor het overschrijden van de snelheid (64 in plaats van 30 km per uur).

Rijden onder invloed
ALMERE Een 47-jarige automobilist uit Almere is gisteravond aangehouden op de Markerkant wegens rijden onder invloed. De man reed met grote snelheid het terrein van een pompstation aan de Markerkant op om te tanken. Op dat moment tankte er ook een politieagent. De 47-jarige had bij het uitstappen grote moeite om zijn evenwicht te bewaren en trok na het tanken op uitbundige wijze de aandacht van het personeel omdat hij volgens zeggen de verkeerde brandstof getankt had. Toen de agent de man aansprak, bekende de verdachte dat hij onder invloed verkeerde. De man blies 0.65 promille en is na verhoor heengezonden. Proces verbaal wordt opgemaakt.

EMMELOORD Tijdens een controle is een 20-jarige automobiliste uit Noordwolde aangehouden op de Punterweg wegens rijden onder invloed. Zij blies 610 ug/l (1.4 promille) en gaf aan dat zij reed omdat haar bijrijder, een 32-jarige man uit Noordwolde, eveneens onder invloed verkeerde. Omdat de vrouw geen rijbewijs of enige andere legitimatie heeft, is zij overgebracht naar het bureau en in afwachting van verhoor ingesloten.

Aanhouding illegalen
ALMERE Bij een drank- en horecacontrole zijn in een restaurant aan de Palmpolstraat vijf illegalen aangetroffen. De verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in afwachting van hun verhoor.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie