Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 09.50

Datum nieuwsfeit: 13-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 09.50
Aanhouding oplichter

VEENENDAAL - De politiedistricten Heuvelrug (Politie Regio Utrecht) en West Veluwe Vallei (Politie Regio Gelderland-Midden) hebben samen een onderzoek gehouden naar de wijze waarop een 38-jarige man uit Barneveld van juli 2000 tot begin maart 2001 diverse personen en middenstanders oplichtte in het midden van Nederland. De man werd aangehouden toen hij begin maart in een winkel in Veenendaal met een vals reisdocument een telefoonabonnement trachtte af te sluiten. De politie verdenkt de man ervan vier personen en een tiental bedrijven voor meer dan 200.000 gulden te hebben opgelicht.

Tijdens het onderzoek kwam naar voren dat de man met valse Europese identiteitsbewijzen goederen op afbetaling kocht. De goederen bestonden veelal uit witgoedartikelen en beeld- en geluidsapparatuur. Hij bediende zich daarbij van ten minste vier andere identiteiten en gebruikte persoonsgegevens van zowel bestaande als niet-bestaande personen.

Ook heeft de man kans gezien om grote geldbedragen van vier zwak begaafde personen - twee mannen en twee vrouwen - afhandig te maken. Deze personen liet hij daartoe zelfs geldleningen afsluiten. De man voerde zijn oplichtingspraktijken bij de middenstand en de vier personen uit in het midden van het land (o.a. Veenendaal, Arnhem, Ede en Zeist). De man is zit sinds 8 maart in voorlopige hechtenis in een huis van bewaring.

Aanrijding

VEENENDAAL Bij een aanrijding op de kruising Groeneveldselaan-De Smalle Zijde raakte donderdagavond een fietser gewond. Een bestuurder van een bestelauto, een 33-jarige inwoner van Leersum, zag even na zeven uur een fietser over het hoofd, waardoor de aanrijding ontstond. De fietser, een 69-jarige Veenendaler, is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Hij raakte gewond aan zijn been.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie