Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Amsterdam-Amstelland

Datum nieuwsfeit: 13-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Berover grijpt pistool
13-4-2001. Twee motorrijders van de Verkeerspolitie hebben gisteravond in Venserpolder een 17-jarige verdachte aangehouden die kort daarvoor een taxichauffeur had beroofd en mishandeld. De verdachte probeerde met een gevecht aan zijn arrestatie te ontkomen, beet een van de politiemensen en wist ook een dienstpistool te bemachtigen. Gelukkig kon het wapen weer van hem worden afgenomen. De man die samen met de verdachte in de taxi zat en ook bij de beroving was betrokken, wist te ontkomen en is voortvluchtig. De gebeten politieagent en de beroofde taxichauffeur zijn beiden in een ziekenhuis behandeld.

De taxichauffeur pikte twee klanten op bij het Amstelstation. De rit voerde naar Amsterdam-Zuidoost. Bij de Daalwijkdreef in Venserpolder vielen de twee passagiers de taxichauffeur aan. Hij werd deels naar de achterbank getrokken en kreeg klappen, waaronder stompen in de maagstreek. Nadat hij zijn portemonnee en telefoon had afgegeven, verlieten de berovers de taxi en renden weg. De taxichauffeur sloeg alarm en reed luid toeterend achter de twee aan. In de buurt surveillerende politiemotorrijders waren snel ter plaatse en sloten zich bij de achtervolging aan. De twee vluchtten een talud op.Dode bij woningbrand
13-4-2001. Een brand in een woning aan de Prins Hendrikkade heeft vannacht het leven gekost aan de bewoner. De man overleed in een ziekenhuis, vermoedelijk aan rookvergiftiging. Buren sloegen rond vijf uur alarm toen ze gestommel hoorden en vervolgens ontdekten dat er brand was uitgebroken. Hulpverleners troffen het slachtoffer aan en pasten reanimatie toe. De gewonde werd per ambulance en onder politiebegeleiding naar een ziekenhuis overgebracht. De brand heeft met name in de keuken gewoed. De oorzaak is nog niet duidelijk en moet blijken uit onderzoek van de Technische Recherche.

Bromfiets aangereden
13-4-2001. Op de Spaklerweg bij de Korte Oudekerkerdijk zag een 23-jarige automobilist gisteren een bromfiets over het hoofd. Toen de man afsloeg reed hij de langsrijdende brommer aan. De 24-jarige bromfietsbestuurder vloog van zijn voertuig en kwam op een betonnen paaltje terecht. Zijn 23-jarige duopassagiere belandde op de motorkap van de auto en kwam daarna op straat terecht. Beide slachtoffers zijn naar een ziekenhuis overgebracht.Gewonde bij botsing
13-4-2001. Op een kruising van de Wenckenbachweg botsten gisteren twee autos op elkaar. Een van de bestuurders, een 25-jarige inwoner van Zaandam, moest met assistentie van de brandweer uit zijn auto worden gehaald. Hij is met onbekend letsel in een ziekenhuis opgenomen en verkeert niet in levensgevaar. De tegenpartij, een 37-jarige vrouw uit Rotterdam, bleef ongedeerd. Ze dacht dat de andere automobilist aan het keren was en had niet verwacht dat hij de kruising op zou rijden. Het slachtoffer kwam van rechts.Verkeerscontroles
13-4-2001. Agenten in opleiding zetten gisteravond tijdens een vijf uur durende alcoholcontrole in de Wibautstraat 600 automobilisten aan de kant. Allen ondergingen een blaastest. Vijf chauffeurs hadden te veel gedronken en kregen een proces-verbaal. De hoogste score was 1.1 promille.

Bromfietscontrole Aalsmeer
De politie van wijkteam Aalsmeer hield gisteravond een bromfietscontrole op de Dreef. Onder 25 gecontroleerde bromfietsers zijn daarbij acht bonnen uitgedeeld. Het ging om uiteenlopende overtredingen, waaronder snelheidsovertredingen.

Snelheidscontrole A-10-West
Wijkteam Autosnelwegen zette donderdagmiddag tijdens een korte bliksemcontrole op de A-10-West in de buurt van Bos en Lommer 31 overtreders op de bon. Het ging om 20 snelheidovertreders die zich niet hielden aan de snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur die geldt in verband met werkzaamheden. De hoogste score was 112 kilometer per uur. Naar vrachtwagenchauffeurs die zich niet hielden aan het verbod om op de tweede en derde rijstrook te gebruiken, werd ook gekeken. Dit leverde 11 keer een proces-verbaal op.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie