Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Akkoord over sociaal plan ISS/Lavold

Datum nieuwsfeit: 13-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV BONDGENOTEN

Akkoord over sociaal plan ISS/Lavold

Schoonmaakconcern ISS (29.500 werknemers in Nederland, 300.000 werknemers wereldwijd) heeft enkele maanden geleden schoonmaakbedrijf Lavold (8.500 werknemers in Nederland) overgenomen. Gisteravond is tussen bonden en directie van ISS overeenstemming bereikt over een sociaal plan dat bij deze reorganisatie hoort. FNV Bondgenoten zal het akkoord nu voorleggen aan de leden.

Direct bij de overname hadden de bonden al een volledige werkgelegenheidsgarantie voor schoonmakers en leidinggevenden. Doordat nu vele kantoren van deze beide schoonmaakreuzen worden samengevoegd, zijn op de kantoren wel minder mensen nodig. Dit betreft ongeveer 50 arbeidsplaatsen.

Belangrijke onderdelen van het plan zijn:

- Er wordt zoveel mogelijk geprobeerd gedwongen ontslagen te vermijden.
10)- Iedere boventallige medewerker krijgt minimaal als vergoeding de zogenaamde kantonrechtersformule.
11)- Werknemers van 55 jaar en ouder worden niet boventallig verklaard.
12)- Boventallige werknemers krijgen ondersteuning met het vinden van ander werk, zowel binnen als buiten de ISS-organisatie. Ook zijn er afspraken gemaakt over recht op scholing voor boventallige werknemers
13)- Regelingen rond betaling van reistijd en reiskosten, indien werknemers door verplaatsing van hun kantoor elders moeten gaan werken.

Na de fusie ontstaat in Nederland een schoonmaakbedrijf met 38.000 werknemers. ISS is hiermee één van de grootste werkgevers van Nederland. Bij de aankondiging van de overname was FNV Bondgenoten bezorgd. Lavold stond bij de bond veel beter bekend dan ISS. Inmiddels ziet het ernaar uit, dat men erin slaagt om bij de fusie rekening te houden met de sterke kanten van beide bedrijven. De bond is inmiddels dan ook gematigd optimistisch.

Noot, niet bestemd voor publicatie:
Nadere info over dit persbericht:
Ruud Dirkse, bestuurder Facilitaire Dienstverlening, 06-51256330 Marian Buijs, bestuurder Facilitaire Dienstverlening, 06-22973936

13 apr 01 13:25

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie