Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oproep: Steun niet zomaar elke MKZ actie

Datum nieuwsfeit: 13-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht 13 april

Onder de titel:
Wees geen kip zonder kop, steun niet zomaar iedere actie voor de veehouderij roept de internetactiegroep Animal Freedom op om niet zomaar elke MKZ actie te steunen.

Met de commotie die de MKZ in ons land heeft veroorzaakt zijn veel mensen in beweging gekomen om actie te voeren. Dat zijn over het algemeen goede initiatieven, maar er zit ook nogal wat kaf tussen het koren. Het is prima om de politiek te bewegen om dieren in te laten enten en om hen te vragen om te stoppen met het ruimen van gezonde dieren. Deze acties zijn gericht op het voorkomen van zinloos geweld jegens dieren. Het is ook prima om boeren te steunen die al hebben laten zien dat dierenwelzijn hun serieus is. Die hun bedrijf biologisch, ecologisch of bio-dynamisch voeren.
Discutabeler zijn de acties van de Tros op zaterdagavond 14 april en mogelijk ook van "burgers voor boeren" op 21 april. Het steunen van boeren in het wilde weg betekent consolidatie van de huidige misstanden in de bio-industrie. Het is nu tijd voor een omslag. We moeten toe naar een regionale opzet van onze veehouderij gericht op welzijn van dieren, dus zonder overproductie voor de export. Dit is ook het advies van Herman Wijffels, voorzitter van de SER, aan onze regering. Steun dus alleen acties die een positief doel als duurzaam alternatief stellen.

Tot zover het persbericht.
Deze oproep is te lezen op:
www.animalfreedom.org/paginas/actie/zinvolleactie.html
Tevens links naar zinvollere acties.

Meer informatie
Bert Stoop
Animal Freedom
www.animalfreedom.org

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie