Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Breda wil nieuw milieustation bouwen

Datum nieuwsfeit: 13-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

13-04-2001

Breda wil nieuw milieustation bouwen

De gemeente Breda wil een nieuw milieustation gaan bouwen aan de Slingerweg. Het college van burgemeester en wethouders stelt aan de gemeenteraad voor hiertoe een voorbereidingskrediet van 350.000,- ( 158.823,08) beschikbaar te stellen.
Het nieuwe milieustation moet het huidige, tijdelijke, milieustation aan de Slingerweg 9 vervangen.

Al vanaf 1994 werkt de gemeente aan de realisatie van een volwaardig milieustation op deze locatie. Het milieustation moet komen op het parkeerterrein naast het huidige pand van Afvalservice aan de Slingerweg 9. Hiervoor was een aanpassing van het bestemmingsplan nodig
Onder meer vanwege een beroepsprocedure tegen de benodigde wijziging van het bestemmingsplan is de realisatie van het nieuwe milieustation vertraagd. De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft in september 2000 de bezwaren tegen deze bestemmingsplanwijziging ongegrond verklaard.
Daarna is er door de gemeente nog onderzocht of een dergelijk definitief milieustation past in de ontwikkelingsvisie van de Spoorzone. Op basis van dit onderzoek stelt het college van burgemeester en wethouders nu voor de realisatie van een milieustation aan de Slingerweg verder ter hand te nemen.

Het milieustation aan de Slingerweg is één van de twee beoogde definitieve milieustations in Breda. Met dit milieustation en het tijdelijke milieustation aan het Spinveld 9 is er Breda de komende jaren voldoende capaciteit en kwaliteit aanwezig om het grofvuil dat de inwoners van Breda aanbieden in te zamelen.
De gemeente werkt ondertussen ook verder aan de plannen voor het tweede definitieve milieustation, als vervanging van het tijdelijke milieustation aan het Spinveld 9.

Aan de Slingerweg worden alle activiteiten van Afvalservice onder een dak gebracht: stalling voertuigen, onderhoudswerkplaats, milieustation en kantoren.

Breda, 13 april 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie