Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten politiedistrict Maastricht

Datum nieuwsfeit: 13-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 13-04-2001 Persberichten district Maastricht

Maastricht; radarcontrole
Donderdag 12 april werd tussen 10.15-11.45 uur de snelheid gecontroleerd op de Papyrussingel in Maastricht. Van de 310 gecontroleerde voertuigen reden 75 bestuurders te hard. De hoogste snelheid bedroeg 86 km/uur terwijl 50 km was toegestaan.

Meerssen; gevaar op de weg!
Een 23-jarige in het Belgische Veldwezelt woonachtige man deed donderdag aangifte van poging tot doodslag. Toen de man om 14.50 uur rijdend over de A-2 een vrachtauto inhaalde, zag hij dat achter hem de bestuurder van een rode auto met de lichten begon te knipperen. Toen hij de vrachtauto gepasseerd was, komt de rode auto naast hem rijden. Hij ziet dan dat de inzittenden hem middels diverse snij- en schietbewegingen bedreigen. Plotseling gaat de bestuurder van de rode auto heel kort voor hem rijden en trapt hard op te rem. Door sterk uit te wijken en halsbrekende toeren uit te halen, weet de aangever zijn auto richting vluchtstrook te sturen en komt daar tot stilstand. Ook de bestuurder van de rode auto stopt en daar vind opnieuw een bedreiging plaats. OP een gegeven moment ziet de aangever kans in zijn auto te stappen en gaat er vandoor. Onderweg wordt hij weer diverse keren ingehaald door de rode auto en wordt weer geprobeerd hem van de weg te drukken. Toen de bestuurder van de rode auto kennelijk op een gegeven moment in de gaten kreeg dat de aangever met zijn gsm de politie belde, ging hij er als een haas vandoor. Het geheel heeft zich afgespeeld tussen Beek en Meerssen. Omdat andere bestuurders een en ander gezien moeten hebben, verzoekt de politie die getuigen zich met haar in verbinding te stellen.

Berg en Terblijt; gestolen auto aangetroffen
Donderdag 12 april controleerde de politie om 17.20 uur de inzittenden van een op de Bronsdalweg in Berg en Terblijt geparkeerde auto. Het bleken een Franse man en vrouw te zijn van 27 en 31 jaar. Zij hadden geen identiteitspapieren bij zich. Toen de gegevens van hun voertuig gecontroleerd werden, bleek de auto in Frankrijk als gestolen c.q. verduisterd gesignaleerd te staan. Daarop werd het tweetal aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Berg en Terblijt; gewonden bij aanrijding
Donderdag 12 april raakten om 18.40 uur op de kruising Pater Tilliestraat-Rijksweg in Berg en Terblijt drie personen gewond ten gevolge van een aanrijding. Die aanrijding ontstond doordat een 22-jarige autobestuurster uit Berg en Terblijt geen voorrang gaf een aan 55-jarige eveneens in de plaats woonachtige bestuurder. De 55-jarige inzittende vrouw van deze man raakte net als de twee bestuurders gewond. Ze werden per ambulance met nog onbekende letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Beide voertuigen moesten worden afgesleept.

Maastricht; van bromscooter beroofd
Een 23-jarige man uit Maastricht deed donderdag 12 april aangifte van beroving van zijn bromscooter. De man had al een tijd lang in de gaten dat hij achtervolgd werd door drie andere scooterbestuurders. Onderweg probeerden die hem diverse keren klem te rijden. Toen de aangever de scooter op het Stadionplein in Maastricht tot stilstand bracht werd hij door zijn belagers vast gepakt en ontstond een vechtpartij. Op een gegeven moment sprong een van de belagers op de scooter van de aangever en maakten de verdachten zich snel uit de voeten. Ze reden weg in de richting van de A-2.

Maastricht; illegale plakkers
De politie hield vrijdag 13 april om 00.25 uur op de Kleine Staat in Maastricht een 31-jarige Belg en een 44-jarige Duitser aan. De mannen werden op heterdaad betrapt bij het beplakken van diverse voorwerpen met posters van een te houden concert. De gebruikte emmer, de kwast en nog 25 posters werden in beslag genomen. De verdachten kregen een proces-verbaal.

Maastricht; vernieling auto`s
Getuigen zagen op vrijdag 13 april om 04.40 uur hoe een drietal mannen spiegels van een vijftal aan de Kesselkade in Maastricht geparkeerde auto`s trapten. Daarop werd de politie gewaarschuwd. Aan de hand van het kenteken van de auto waarmee de verdachten weg reden, wist de politie kort daarop een 25-jarige man uit Geleen in zijn woonplaats aan te houden. Hij zit ingesloten. Naar de andere verdachten wordt een onderzoek ingesteld.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie