Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persbericht politiedistrict Den Bosch

Datum nieuwsfeit: 13-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 13-04-2001 Persbericht district Den Bosch

SCHIETPARTIJ IN CAFE TREURENBURG (s-Hertogenbosch)

Donderdagavond, kort voor elf uur, vond er in café-restaurant Treurenburg aan Treurenburg in s-Hertogenbosch een schietpartij plaats. Tijdens de schietpartij waren er ongeveer 30 bezoekers aanwezig. Twee inwoners van s-Hertogenbosch, 32 en 38 jaar oud liepen licht letsel op en zijn, nadat zij daar op eigen gelegenheid naar toe zijn gegaan, behandeld in het ziekenhuis.

In het café is eerder op de avond ruzie geweest tussen een aantal daar aanwezige onbekende personen. De ruzie is door de eigenaar van het café gesust waarna alle personen uit elkaar zijn gegaan en de zaak hebben verlaten. Korte tijd later kwamen enkele personen terug en ontstond er al snel een vuurgevecht waarbij over en weer meerdere keren is geschoten. De onbekende schutters waren bij de komst van de politie al weer gevlogen. Hun identiteit evenals de aanleiding tot de schietpartrij is niet bekend. De politie heeft de zaak ontruimd waarna de technische recherche een onderzoek heeft ingesteld. De districtsrecherche van de politie Den Bosch heeft de zaak in onderzoek.

VECHTPARTIJ IN DEN BOSCH, DRIE PERSONEN GEWONDEN, VIER VERDACHTEN AANGEHOUDEN

In een woning aan de Wilgenstraat in den Bosch zijn donderdagavond bij een vechtpartij drie personen gewond geraakt. Een 65-jarige man overleed vermoedelijk als gevolg van een hartinfarct. De politie kreeg rond 20.40 uur een melding dat er geschoten zou zijn in de Wilgenstraat. Ter plekke bleek dat in een woning aldaar een vechtpartij had plaatsgevonden tussen enkele familieleden. Daarbij raakte een 37-jarige man gewond aan gezicht en rug. Verder waren bij de vechtpartij betrokken zijn 33-jarige echtgenote, een 26-jarige zwager en een tweede familielid (leeftijd onbekend).

Het 37-jarige slachtoffer is na behandeling in het ziekenhuis aangehouden en in verzekering gesteld. De man (leeftijd onbekend) wordt op het moment van schrijven van dit persbericht geopereerd aan letsel aan een hand. De echtgenote en de 26-jarige man, die bij de vechtpartij een armfractuur opliep, zijn later op de avond aangehouden. Over de schietpartij die zou hebben plaatsgevonden heeft de politie op dit moment nog geen duidelijkheid. De recherche stelt momenteel een onderzoek daarna in. Wel is later in de nacht een 32-jarige Bosschenaar aangehouden als verdachte hiervoor aangehouden. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld` De vier uit Den Bosch afkomstige verdachten wordt bedreiging c.q. openlijke geweldpleging ten laste gelegd. Bij de vechtpartij werd onder andere gebruik gemaakt van een koevoet, een schroevendraaier, traangas en een schop.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

De politie heeft donderdagmiddag omstreeks 17.30 uur op het Werfpad een 36-jarige inwoner van Den Bosch aangehouden. De man wordt er van verdacht in een winkel aan de Vogelstraat een transformator te hebben gestolen. Toen een beveiligingsbeambte hem daarover aansprak zette de man het op een lopen. Onderweg bedreigde hij de beveiligingsbeambte met een mes. Deze waarschuwde twee surveillanten die het politiebureau verlieten om op surveillance te gaan. De surveillanten wisten de man op het Werfpad in de kraag te grijpen. Hij bleek in het bezit te zijn van enkele bolletjes cocaïne en heroïne. De verdachte is in verzekering gesteld. VERDACHTE VAN DEALEN IN HARDDRUGS AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Tijdens een korte achtervolging in de omgeving van de Cypresstraat in s-Hertogenbosch is donderdagmiddag een 25-jarige Marokkaanse man aangehouden op verdenking van het bezitten van en het handelen in verdovende middelen. De man, die al eerder door de politie was aangehouden en het land was uitgezet en van wie bekend was dat hij zich mogelijk schuldig maakte aan handel in verdovende middelen, vluchtte op het moment dat de politie hem wilde staande houden. Hij kon toch in de kraag worden gepakt. Op de vluchtroute vond de politie ongeveer 20 gram heroïne en 20 gram cocaïne waarvan sterk wordt vermoed dat de verdachte die tijdens zijn vluchtpoging heeft weggegooid. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld

AUTODIEFSTAL, (s-Hertogenbosch)

Vanaf de Parallelweg in Den Bosch is donderdag een zwarte Opel Kadett met het kenteken JG-BH-33 gestolen. De waarde van het voertuig is niet bekend.Vanaf de Copernicuslaan is vrijdagmorgen een rode Ford Focus met het kenteken 18-DV-DK gestolen.

GESTOLEN AUTO TERECHT (s-Hertogenbosch)

Vanmorgen is aan de Graaf van Solmsweg in Engelen een witte Porsche 924 aangetroffen. De auto bleek te zijn verduisterd in Dingen. De eigenaar had de auto voor een proefrit meegegeven aan de mogelijke koper. Deze bracht de auto niet meer terug. De auto was vastgereden in het zand en is door de politie veilig gesteld.

OVERVALLEN OP TANKSTATION BIJ OPSPORING VERZOCHT

Maandag Tweede Paasdag (16/04/2001) besteedt het programma AVROs Opsporing Verzocht aandacht aan twee gewapende overvallen op een tankstation aan de Oude Vlijmenseweg in s-Hertogenbosch. In de uitzending worden o.a. videobeelden en voorwerpen getoond van de overvallen.

Overval 1: Zaterdagavond 18 november 2000 om 19.45 uur overvielen twee mannen, waarvan één gewapend met een groot mes, de medewerkster van het tankstation en pakten geld uit de kassa.

Overval 2:

Donderdagavond 1 februari 2001 om 20.15 uur overvielen twee mannen, maar nu uitgerust met een vuurwapen, de eigenaresse van het tankstation. Zij wordt gedwongen de kassa te openen. Op het moment dat dat niet snel genoeg gebeurt, krijgt de vrouw harde klappen van de overvallers. Ook bij deze overval is geld buitgemaakt. Goede beelden:

Eén van de daders is op de videobeelden van de bewakingscameras heel goed in beeld. Het onderzoeksteam van de politie in Den Bosch hoopt dat kijkers van het programma Opsporing Verzocht de dader zullen herkennen. Tips zullen uiteraard discreet worden behandeld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie