Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 13-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 13-04-2001 Politieberichten van 13/4 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Dronrijp: wegwerkzaamheden A 31
Rijkswaterstaat laat in de periode van 18 t/m 20 april a.s. markeringswerkzaamheden uitvoeren op de Rijksweg A31, gedeelte Dronrijp Marssum in de richting van Marssum. De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van proefstrepen op de rechterrijstrook, over een lengte van 50 meter. De strepen worden dwars op de rijrichting aangebracht. Er wordt naar gestreefd in bovengenoemde periode de aanleg van het proefvlak te realiseren binnen één dag. De werkzaamheden kunnen langer duren als gevolg van de weersomstandigheden. De werkzaamheden vinden plaats tussen 09.00 en 16.00 uur. Aangezien de proefstrepen dwars op de rijrichting worden aangebracht, zal het verkeer op de linkerrijstrook soms maximaal 5 minuten worden stilgezet. De doorstroming van het verkeer wordt geregeld door middel van verkeerslichten. Gedurende de werkzaamheden moet het verkeer rekening houden met enige vertraging. Voor eventuele vragen kunt u terecht bij de heer Tilma, telefoon 0566 62 53 25.

Oosterwolde: inbraak kantoor
Afgelopen nacht werd ingebroken in een kantoor van het Tricenter aan de Venekoterweg. Via vernieling van een ruit kwam men het kantoor binnen. Uit het kantoor werden 11 computers weggenomen. De monitoren bleven staan. Een medewerker van het bedrijf, een 48-jarige inwoner van Appelscha, heeft aangifte gedaan.

Nij Beets: poging inbraak
Vannacht omstreeks 03.45 uur werd de bewoonster van een woning aan de Prikkewei wakker van gestommel bij de voordeur. Toen de vrouw ging kijken, zag zij dat een man op de hurken voor de deur zat. Zij heeft hierop haar man wakker gemaakt en deze zag tussen de auto`s op de oprit nog een tweede man staan. De bewoner is hierop naar beneden gegaan. De bewoner, een 43-jarige inwoner van Nij Beets, opende de voordeur, doch toen waren de inbrekers er reeds vandoor gegaan. Het slot in de voordeur bleek beschadigd te zijn. Er werd niets weggenomen. Van de inbrekers is geen signalement bekend.

Franeker: aantreffen gestolen auto
Vrijdag omstreeks 04.55 uur werd op de Oostelijke Industrieweg een personenauto aangetroffen. De contactdraden van deze auto bleken te zijn doorverbonden. De auto bleek de aflopen nacht ontvreemd te zijn vanaf de Smidsbuurt in Leeuwarden. De eigenaar van de auto, een 69-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan. Door een getuige waren twee mannen in de omgeving van de auto gesignaleerd, doch een onderzoek in de omgeving naar deze mannen leverde geen resultaat op. De auto werd overgebracht naar het bureau.

Drachten: inbraak gemeentewerken
Afgelopen nacht werd ingebroken in het kantoor van gemeentewerken aan de Tussendiepen. Een raam van het kantoor werd vernield. Een kluis werd uit een kast in het kantoor gehaald en opengebroken. Uit de kluis werd geld weggenomen. Een medeweker van de gemeente, een 40-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Wolvega: inbraak loods
Van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een loods van een hoveniersbedrijf aan de Industrieweg. Via vernieling van een raam kwam men in de loods. Uit de loods werden een hogedrukreiniger, een compressor, een acculader en tuingereedschap weggenomen. Een medewerker van het hoveniersbedrijf, een 32-jarige inwoner van Noordwolde, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: vernieling ruit
Van donderdag op vrijdag werd een ruit van een bruidsmodezaak aan de Nieuwestad vernield. De ruit was ingegooid, waardoor 2 bruidsjurken werden beschadigd. Het schadebedrag is niet bekend. Een medewerkster van de winkel, een 50-jarige inwoonster van Makkum, heeft aangifte gedaan.

Sneek: aanrijding
Vrijdagmorgen omstreeks 08.00 uur haalde een 10-jarige jongen, die verbleef bij de stichting Jeugdzorg, in een onbewaakt ogenblik de sleutels van een Toyota busje uit de jaszak van zijn begeleidster. De jongen wilde weg. Hij heeft vervolgens het busje gestart en is daarmee weggereden in de richting van de Rondweg. Op de Rondweg zag een getuige het jongentje rijden en vond het vreemd dat een kind een busje bestuurde. Voor de verkeerslichten stopte de jongen. Als de getuige, een 50-jarige inwoner van Easterein, de jongen wilde aanspreken, zag hij dat het portier was afgesloten. Vervolgens reed de jongen weer weg. Uiteindelijk kwam hij op de Singel terecht, waar een vrachtwagen stond geparkeerd. De jongen besloot zijn weg te vervolgen via de stoep, daar uit tegenovergestelde richting een personenauto naderde. Op de stoep zag hij een boom met daarachter een geparkeerde personenauto over het hoofd. De boom werd omver gereden en de daarachter geparkeerde auto liep schade op en werd tegen de gevel van een woning gedrukt. De beide auto`s werden weggesleept. De jongen werd overgedragen aan de stichting Jeugdzorg.

Nijland: destructiemateriaal
Afgelopen nacht zijn op een boerderij aan de Huniadyk onder Nijland een koe en kalf dood gegaan. Door de boer, een 40-jarige inwoner van Nijland, werden de koe en het kalf aangemeld bij de Rendac in Burgum voor destructie. In overleg met het bedrijf en de AID werden de dieren afgedekt aan de kant bij de weg neergelegd. Vanmorgen werd geconstateerd dat bij de dode dieren nog 6 dode lammeren en een dode geit waren neergelegd. In eerste instantie werd in overleg met de AID de koe en het kalf door Rendac afgevoerd. Later werden de andere dieren na overleg alsnog afgevoerd door de Rendac. Er wordt een onderzoek ingesteld naar wie de dode lammeren en de dode geit daar heeft neergelegd. De politie vraagt eventuele getuigen om zich te melden.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie