Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Succesvolle filmactiviteiten van de KRO

Datum nieuwsfeit: 13-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: KRO
Zoek soortgelijke berichten
KRO

Postbus 23000
1202 EA HILVERSUM
tel.035 6713911
(kro@omroep.nl)

NIEUWS

Hilversum
13 april 2001

Succesvolle filmactiviteiten van de KRO

De KRO heeft in de afgelopen weken twee succesvolle film-activiteiten in het land gerealiseerd. Dat was de filmcyclus 'Op weg naar Pasen' in Amersfoort en een dag met spirituele films in Rotterdam. Een volgende filmactiviteit van de KRO wordt de betrokkenheid bij het festival Film by the Sea in Vlissingen/Middelburg, in september.

SPIRITUELE FILMS IN AMERSFOORT
Onder de titel 'Op weg naar Pasen': spiritualiteit in films' werden in Amersfoort vier bijzondere films vertoond. De films werden in- en uitgeleid door een filmkenner en gevolgd door een publieksgesprek. Die films waren Sterren bewegen (Only clouds move the stars), La double vie de Véronique, Rosetta, en Offret (het Offer). De filmcyclus werd georganiseerd in samenwerking met Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort, de binnenstadskerken van Amersfoort en de Katholieke Filmactie Nederland. Alle voorstellingen waren uitverkocht, en er was bij de bezoekers groot enthousiasme over dit project. 'Wanneer komt het weer?' was de vraag.

SPIRITUELE FILMS IN ROTTERDAM
In Rotterdam werd begin april de week van de spirituele film gehouden, in het kader van 'Rotterdam, culturele hoofdstad van Europa 2001'. Het was een project van de Katholieke Filmactie Nederland, het bisdom Rotterdam en de KRO. Op zondag 8 april was er een speciale KRO-dag, waarvoor nadrukkelijk KRO-leden waren uitgenodigd. De films die er gedraaid werden die dag waren: In het huis van mijn vader,
Kadosh, Un été à Goulette, Suzhou river, The Apostle, La promesse, La Genese, Secrets and Lies, en Sterren Bewegen.
Naast het vertonen van de films met spiritualiteit en levensbeschouwing als thema, was er de mogelijkheid over de films te discussiëren en een talkshow bij te wonen waarin tv-presentatrice Maritte Braspenning sprak met bisschop Van Luyn. De Noorse regisseuse Torun Lian, van 'Sterren Bewegen' was aanwezig en kreeg een certificaat uitgereikt wegens de eervolle vermelding die zij met haar film kreeg bij de uitreiking van de KRO-Filmprijs, vorig jaar.

FILM BY THE SEA
In september aanstaande vindt in Vlissingen en Middelburg weer het festival 'Film by the Sea' plaats. Ook de KRO zal daar aan deelnemen, net als vorig jaar. Dat betekent o.a. speciale aanbiedingen voor KRO-leden en de uitreiking van de KRO-Filmprijs 2001. Van de nieuwe films die op dit filmfestival te zien zijn, zal de KRO er enkele op televisie uitzenden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie