Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KRO videobanden: Kinderherinneringen en 'Hamelen'

Datum nieuwsfeit: 13-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: KRO
Zoek soortgelijke berichten
KRO

Postbus 23000
1202 EA HILVERSUM
tel.035 6713911
(kro@omroep.nl)

NIEUWS

Hilversum
13 april 2001

Nieuwe videobanden: Kinderherinneringen en 'Hamelen'

Bij de KRO zijn twee nieuwe videobanden te koop: een band van 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?' en een videoband voor leerkrachten op de basisschool over herinneringen, gerelateerd aan de ervaringen in Enschede.

'Hamelen' was een razend populaire jeugdserie in 1972/73. In elke aflevering zat een aantal liedjes. Vorig jaar zond de KRO, bij de viering van het 75-jarig jubileum, een speciale Hamelen-aflevering uit met veel van de liedjes. Op veler verzoek werd die aflevering op video gezet - speciaal voor Hamelen-fans die er niet genoeg van kunnen krijgen.
De band duurt 48 minuten. Presentatie Yvon Jaspers. De muziek is van Joop Stokkermans, de teksten van Harry Geelen. Zanbg: Rob de Nijs, Loeki Knol, Martin Brozius, Ab Hofstee en het Hamelenkoor.

De band kost 22,50 gulden, inclusief verzending .Hij is te bestellen door dat bedrag over te maken op giro 6945 van KRO Hilversum, met vermelding van 'videoband Hamelen'.
(Veel van de acteurs staan de royaltyvergoeding af aan een goed doel. In samenspraak met de KRO is gekozen voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis)

HERINNERINGEN
Tastbare voorwerpen kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn voor het oproepen van herinneringen. Over kinderen en hun herinneringen gaat een nieuwe videoband van de KRO en Uitgeverij Zwijsen, die bestemd is voor leerkrachten. De band en de bijbehorende lesbrief zijn een inleiding voor een les over herinnering. Het thema - het belang van tastbare voorwerpen - is gerelateerd aan de ervaringen van de bewoners van de Enschedese wijk Roombeek. Zij zagen op 13 mei 2000 door de vuurwerkramp hun visuele geheugen verloren gaan. Maar het thema is niet exclusief voor dergelijke ingrijpende gebeurtenissen: het gaat om alle kleine en grotere gebeurtenissen waaraan kinderen herinneringen hebben.
De band bestaat uit twee delen: een programma voor groep 1 t/m 4, en een programma voor groep 5 t/m 8.
Dit lespakket is een uitgave van Leerkracht.nl, een samenwerkingsverband van de KRO en uitgeverij Zwijsen Educatief. Meer informatie is te vinden op internet: www.leerkracht.nl

Videoband en lesbrief zijn te bestellen door 24,95 gulden over te maken op giro 6945 van KRO Hilversum, met vermelding van 'videoband Herinnering'.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie