Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederland wereldkampioen bankdrukken dames Masters I

Datum nieuwsfeit: 13-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

P E R S B E R I C H T

Aan : sportredacties/nieuwsmedia
Van : Nederlandse Powerliftingbond
Betreft : wereldkampioenschappen bankdrukken

Nederland wereldkampioen rijker !

Zojuist is bekend geworden dat de Nederlandse sportwereld een wereldkampioen rijker is, en tevens een zilveren medaillewinnaar heeft, plus een tweetal eervolle vierde plaatsen. Op het 1e Wereldkampioenschap bankdrukken voor Masters, welke dit weekeinde gehouden worden in het Luxemburgse Hamm, heeft de Voorschotense Yvonne van der Stoep de wereldtitel veroverd in de klasse tot 67,5 kg. bij de dames Masters I.

In de strijd met onder andere de Amerikaanse Maureen Post, de Franse Christian DiPrata en de Duitse Ursula Hauser liet de Voorschotense op deze wereldkampioenschappen zien dat haar bronzen medaille op de afgelopen Europese kampioenschappen voor senioren geen vergissing was. Al direct bij haar eerste beurt liet Yvonne aan de talrijke aanwezigen zien dat zijn duidelijk een kanshebster was voor het goud, bij haar tweede beurt koos coach Ferry van der Meulen voor zekerheid, eerst de titel, dan het gewicht, was zijn motto.

Met deze zekerheid op zak mocht Yvonne in haar derde beurt een evenaring trachten te halen van haar eigen Nederlands record, een record wat staat op 110 kg. Met welk een gemak drukte zij deze kilo's, er zit nog veel meer in, ook volgens coach Van der Meulen, maar dat bewaren we voor de volgende wedstrijd, de Nederlandse kampioenschappen voor senioren op 6 mei bij KSV.Spartacus te Noord-Scharwoude. Yvonne eindigde voor de Française Diprata, de Duitse Hauser, de tweede Française Herbin, de Amerikaanse Post en de Luxemburgse Fixemer.

De koek was nog niet op, want in dezelfde gewichtklasse, maar dan bij de Masters II, wist de Alkmaarse Joke van der Meulen een schitterende zilveren medaille te behalen, met een bankdrukbeurt van 80 kg., achter de Japanse Sawa Chiyomi en voor de twee Duitse deelneemsters Ilona Hansen en Ursula Nothnagel en de Amerikaanse Eula Compton en de Oekraïense Valentina Chala. In de klasse tot 60 kg. Masters I wist de uit Zaamslag (Zeeland) afkomstige Marleen Houg een goede vierde plaats te behalen, net buiten de prijzen, al moest dat in de laatste beurten beslist worden, met drie goede beurten oplopend van 75kg., 77,5 kg. en 80 kg. kwam Marleen 2,5 kg. uiteindelijk tekort voor een bronzen plak.

De wereldtitel werd opgeëist door de Franse Daniele Taret, het zilver was er voor de Amerikaanse Helen Sauer en het brons voor de Duitse Bett Eschelbacher. De vierde deelneemster uit Nederland, Mariet Spronk (Margraten) behaalde net als Marleen een eervolle vierde plaats, met een beste beurt van 95 kg., voor Mariet volgens eigen zeggen iets onder haar kunnen, maar een schouderblessure voorkomt haar op dit moment veel te trainen voor dit onderdeel.

De eerste plaats was hier voor de Duitse Eva Hohmann, gevolgd door de Tsjechische Hana Takacova met op de derde plaats de Japanse Midori Kobayashi.

Aan het eind van de dag blijkt Yvonne ook nog een ereplaats (3e) te hebben gehaald bij het overall- klassement, welke gewonnen werd door de Duitse Rita Kistenmacher, op de tweede plaats haar landgenote Eva Hohmann. Een goed bezet toernooi, 61 dames uit 12 verschillende landen, waarbij Nederland een keurige 4e plaats weet te behalen in het landenklassement.

C.M.Damen
PR & Promotie Nederlandse Powerliftingbond
Nicolaas Maeskade 18
2251 XV Voorschoten
tel. 071-5610946
fax 071-5612222
mobiel 0651-144058
e.mail (obelix1@planet.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie