Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Apenheul opent deuren vanaf Goede Vrijdag

Datum nieuwsfeit: 13-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Op Goede Vrijdag (de 13e) om 9.30 uur opent Apenheul de poorten voor het publiek! Na een verplichte sluiting van bijna twee weken i.v.m. MKZ preventie, kunnen apen èn medewerkers bijna niet wachten om de bezoekers weer in het park te verwelkomen.

Ook het nabij Apenheul gelegen Dierenpark Wissel (Epe), dat al vanaf 22 maart gesloten was, is vanaf vrijdag weer open!

Het ministerie van LNV vindt dat de dierentuinen aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) hun dieren een uiterst goede bescherming bieden tegen besmetting door het MKZ virus. Daarom is vaccinatie op korte termijn niet aan de orde en mogen (en zullen) alle dierentuinen hun poorten voor het publiek openen. Álle dierentuinen aangesloten bij de NVD (zie hieronder) zijn dus met de paasdagen geopend voor het publiek!

Lekker vrij in het bos
Alle apen zijn vanaf vrijdag - zoals u dat van Apenheul gewend bent - weer lekker vrij in het bos te bewonderen. De rol van apen bij een eventuele overdracht van het MKZ virus is precies gelijk aan de rol die wij mensen spelen. De apen verlaten echter hun leefgebied in het apenpark nooit. Daarom is de kans dat ze het virus zomaar ergens 'oppikken' te verwaarlozen. De dieren van de kinderboerderij verblijven voor hun veiligheid in de stallen van de Dajakfarm. Ze mogen daar geen bezoek ontvangen!

Jong apenspul
Wie wèl graag bezoek ontvangen zijn de orang oetans. Daar werd in februari de allereerste baby geboren. Ook de gorilla's kregen gezinsuitbreiding. Zoëzie is de 18e gorilla in het 'gezin' van vader Bongo en al de 35e gorillababy die op Apenheul is geboren. Net als álle andere baby's wordt ook zij heel natuurlijk door haar moeder grootgebracht.

En voor 'Apen van Kinderen'
...is er deze winter op Apenheul een adembenemende junglespeeltuin bijgekomen. Via spannende touwtunnels klim je tot hoog tussen de bomen, waarna je door een snelle kronkelbuis weer naar beneden suist. Maar, ook voor de kleintjes is er een aantal leuke speeltoestellen.

De leden van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen zijn:

Apenheul in Apeldoorn, Artis in Amsterdam, Burgers' Zoo in Arnhem, Dierenpark Amersfoort in Amersfoort, Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, Dolfinarium Harderwijk in Harderwijk, Noorder Dierenpark in Emmen, Zoo Parc Overloon in Overloon, Ouwehands Dierenpark in Rhenen, Safari Beekse Bergen in Hilvarenbeek, Vogelpark Avifauna in Alphen aan de Rijn, Dierenpark Wissel in Epe


Met vriendelijke groeten,
Caroline BerkhofStichting Apenheul
Postbus 97
7300 AB Apeldoorn

Tel: 055-3575786
Fax: 055-3575701
website: www.apenheul.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie