Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'De middeleeuwen in het Noorden' in Groninger Museum

Datum nieuwsfeit: 14-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Groninger Museum

Hel en Hemel- De middeleeuwen in het Noorden
14 april t/m 2 september 2001

Het Groninger Museum presenteert de tentoonstelling: Hel en Hemel- Middeleeuwen in het Noorden. Peter Greenaway zorgt voor een theatrale inrichting waarbij de bezoeker zich omgeven voelt door de tijd en sfeer van de middeleeuwen. In de expositie staan verschillende facetten van het dagelijkse leven als seks, geboorte, voeding, kleding, reizen, tekst en recht in de middeleeuwen in Noord-Nederland centraal.

Peter Greenaway schept op filmische wijze een omgeving in het museum waar de bezoeker steeds andere sferen ondergaat, maar zich daarbij voortdurend de dreiging van het water realiseert. Het gevecht tegen het water en de winning van land op de zee was een belangrijk gegeven in de middeleeuwen voor Noord-Nederland.

Greenaway is bekend geworden als regisseur van The Cook, The Thief, His Wife and her Lover, A Zed & Two Noughts en The Pillow Book. Hij ontwerpt tevens tentoonstellingen over de hele wereld, op dit moment onder meer in Bologna en Malmö. daarnaast schrijft en regisseert hij de laatste jaren opera's, waaronder Writing to Vermeer.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie