Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cd-presentatie noordlimburgse jazz-bluesband Mixed Juezz

Datum nieuwsfeit: 14-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

De noordlimburgse jazz-bluesband MIXED JUEZZ zal op zaterdag 14 april 2001 haar 2e CD genaamd "not ashamed" uitbrengen.Deze cd-presentatie zal worden gepresenteerd door Geert van den Munckhof en zal plaatsvinden in Grandcafe Coenders gelegen aan de Jacob Merlostraat in Horst. Aan de presentatie zalmedewerking worden verleend door Nard Reijnders, de voormalige muzikale regelneef van Herman van Veen. Verder zal het programma dat begint om 21.30 uur worden geopend door Renée van Wegberg die onlangs de eerste aflevering van de Henny Huisman won.

De oorsprong van MIXED JUEZZ ligt in 1997. Een jaar eerder krijgen de "founding fathers"Leo de Mulder en Piet Peters de bassist Hay Rubie enthousiast krijgen om een jazz-blues band te starten, waarin improviseren een belangrijke rol moet spelen. Het duurt tot begin 1998 tot dat het plan volledig is uitgekristalliseerd en de formatie haar huidige bezetting vindt. De formule- jazz, blues met af en toe een uitstapje richting funk - klikt, en in juli van dat jaar beklimt de band voor het eerst het podium, waarbij- zoals een aanwezige journalist het verwoordt - de formatie een optreden brengt, waarin de contouren van een eigen stijl duidelijk hoorbaar zijn. De band zet geconcentreerd door, vormt daardoor steeds meer een muzikale eenheid, neemt een demo op en timmert met een behoorlijke reeks optredens aan de weg. MIXED JUEZZ gaat er prat op dat nummers nooit twee keer hetzelfde klinken. De ruimte voor improvisatie die de band zichzelf gunt, maakt weliswaar dat de basis van de nummers gelijk blijft, maar dat de invulling met solo's ook voor de bandleden zelf tot verrassingen leidt. Geen geforceerde vaste patronen: vocale en instrumentale nummers wisselen elkaar af, en waar de doorzichtigheid van de muziek dat verlangt, wordt de bezetting op het podium ingekrompen.

Welkom tot 14 april a.s. vanaf 21.30 uur in Grandcafe Coenders in Horst

Leo de Mulder
077-3986517

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie