Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Paasraces, eerste training Libertel-Vodafone DTCC

Datum nieuwsfeit: 14-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Paasraces, zaterdag 14 april 2001, eerste training Libertel- Vodafone Dutch Touring Car Championship (DTCC)

Het eerste puntje is binnen voor Sandor van Es (1:53.374). De coureur van het Marlboro BMW Dealerteam start de eerste race op tweede Paasdag vanaf pole- position. Van Es zette eerst een tijd neer van 1:53.448, maar veranderde nog iets aan de auto en verbeterde daarna meteen zijn tijd. "Ik ben erg positief over mijn tijd en mijn positie, maar nog niet over de balans van de auto. Ook reed ik op gebruikte banden. Met nieuwe banden denk ik dat ik nog twee of drie tiende sneller kan."
Naast hem op de grid staat een verraste Donald Molenaar: "We hadden erg veel geoefend deze winter, ik ging toen echt een stuk sneller. In de vrije training donderdag en vrijdag ging ik gewoon niet hard en verloor daardoor mijn hoge verwachtingen. Ik sta er van te kijken dat het nu gewoon twee seconden harder gaat dan in de vrije trainingen."
Een goede derde tijd voor Tom Coronel. De Huizenaar had geen problemen: "Ik ging niet harder, alles ging gewoon top. Ik kan er verder niets over zeggen." Cor Euser (vierde) die dit jaar uitkomt voor JJ Motorsport: "Het ging boven verwachting. Dit is het eerste weekend dat ik met deze auto rijdt. We halen het maximale uit de auto en het kan dus nu alleen nog maar beter worden." Euser staat in de eerste race in direct duel met Tom Coronel. "We hebben nog te veel achterstand op Carly Motors om deze race te kunnen winnen. In de ontwikkeling van de spullen komen we nog wat tekort. Tom wint!" aldus Euser.
Bert Ploeg is terug van weggeweest. De coureur uit Noordwijk komt uit voor Kroon Racing en zette een vijfde tijd neer: "De 2001 auto is bijna klaar. Dit is een auto van vorig jaar. Met deze plek ben ik dus niet ontevreden. De potentie van het team is erg goed en de vooruitzichten ook." Frans Verschuur (zesde) reed gister en vandaag weer voor het eerst na zijn ongeluk in Macau: "Ik doe het rustig aan. Ik ben conditioneel nog niet sterk genoeg. Ik had eigenlijk een achtste tijd verwacht. Ik hoop wel dat ik in de race als vierde of vijde zal gaan eindigen." De enige vrouw in het DTCC, Gaby Uljee, zette de zevende tijd neer. "Het ging wel. Het is natuurlijk allemaal wel eventjes wennen: nieuw team, nieuwe auto. Ik weet dat er meer inzit. Ik kan nog harder en daar ben ik nu hard voor aan het werken." De coureur vindt het moeilijk om een voorspelling te doen over het raceseizoen: "Het is zo moeilijk in te schatten. Ik heb eigenlijk niet zoveel verwachtingen, zodat ik ook niet teleurgesteld kan worden", aldus Uljee.
Ben Janbroers (achtste) zette een tijd neer van 1:56.761 waarmee hij als eerste privateer zal starten:"Ik had wat hogere verwachtingen, omdat we een aantal dingen aan de auto veranderd hebben, waaronder het gewicht. Ik heb nu alleen zoveel last van onderstuur, waardoor ik wat rustiger aan doe." Een nieuwe privateer in het Libertel Vodafone DTCC is Marcel Alderden met een Renault Mégane. De coureur meldde zich vrijdagmiddag om drie uur 's middags nog even snel aan. "Er was bedacht om als privateer te gaan rijden. Ik heb snel een Macau Mégane gehaald bij Frans Verschuur, het stof eraf geveegd en de auto klaargemaakt voor deze training. Van de afstellingen heb ik nog geen idee dus kan ik tevreden zijn met mijn negende startplaats!" Paul van Splunteren (tiende) reed de splinternieuwe Lexus. De auto was nogal overstuurd, waardoor nog geen optimale tijd kon worden neergezet. Teamgenoot Tim Coronel kwalificeerde zich niet, hij reed slechts een ronde: "De auto voelde wel goed. Alleen het water liep niet door de motor waardoor de motor te heet werd. Dit weekend wordt puur het pakken van een puntje. Als we op een zevende of achtste positie eindigen zijn we blij", aldus Coronel.
Een minder positief begin van het nieuwe raceseizoen voor Jaap Kielman. "In de eerste ronde knakte er een bout van de stuurkogel. We hebben hem verwisseld en op het moment dat ik net weer op dreef was, was de training afgelopen." Ondanks de elfde positie blijft de privateer uit 't Harde het volste vertrouwen hebben voor het nieuwe seizoen. Ron Braspenning (twaalfde) voorspelt dat hij nog wel harder zal gaan: "De motor is nieuw. Ik wil eerst dat hij goed loopt voordat ik hard zal gaan." Als laatste, dertiende, eindigde Jan Joris Verheul:"Ik had wat pech. Vermoedelijk is het een kapotte benzinepomp, maar het ziet er voor de rest goed uit. De auto is aangepast op mijn rijstijl en ik verwacht in de top zes, zeven te eindigen."

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie