Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 14-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 14-04-2001
1e persbericht 14 april 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Man vernielt ruiten
Op het Pastoor van Arsplein is zaterdag om 0.10 uur een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zou volgens een getuige twee ruiten hebben vernield van twee winkels op het Pastoor van Arsplein. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Drie jongens aangehouden na mishandeling Op het Stratumseind zijn zaterdag om 0.15 uur drie Eindhovenaren van 16, 17 en 19 jaar oud aangehouden. Zij zouden in een café aan het Stratumseind samen een 19-jarige Helmonder hebben mishandeld. Het slachtoffer had een gescheurde wenkbrauw. Het is niet duidelijk wat de oorzaak van de mishandeling was. De drie verdachten zijn na verhoor naar huis gestuurd. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte diefstal aangehouden
In een café aan het Stratumseind is zaterdag om 1.45 uur een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht in het café een handtas van een bezoekster weggenomen te hebben. Bij zijn aanhouding had hij goederen uit de tas bij zich. Hij is ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Bedreiging
Op de Dommelstraat zijn zaterdag om 4.15 uur een 33-jarige man uit Valkenswaard, een 32-jarige Eindhovenaar en een 38-jarige man uit Nijmegen aangehouden. Op de Dommelstraat was even daarvoor een opstootje tussen verschillende mannen. Bij die ruzie dreigden de aangehouden verdachten met een mes. Zij konden, soms met verzet, aangehouden worden. Na verhoor en in beslagname van de messen konden ze het politiebureau weer verlaten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed tegen lichtmast
Een 25-jarige Eindhovenaar is zaterdag om 4.15 uur bekeurd omdat hij onder invloed van alcohol een aanrijding veroorzaakte. Hij was met zijn auto op de Boschdijk tegen een lichtmast gereden. Zijn adem verried het drankgebruik. Hij wilde echter aan geen adem- of bloedonderzoek meewerken.

Helmond: Inbreker gestoord
Vrijdagavond om 23.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Willem Prinzenstraat. De bewoonster was in de slaapkamer en hoorde iets op de benedenverdieping. Toen zij iets naar beneden riep zag zij een man wegvluchten. Er was een raam opengebroken en de vrouw mist een gsm.

Helmond: Onder invloed
Op de Helmondselaan is zaterdag om 3.25 uur een 30-jarige Helmondse vrouw aangehouden. Zij reed onder invloed in een auto. Het promillage bleek 1,2 te zijn. Zij had geen rijbewijs. Voor beide feiten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Man met honkbalknuppel
Op de Molenstraat is zaterdag om 3.05 uur een 27-jarige Helmonder aangehouden. Dat gebeurde na een melding dat op de Molenstraat een auto stond waarin een vuurwapen zou liggen. De genoemde auto was van de Helmonder en hij stond bij zijn auto. Er lag echter geen vuurwapen in de auto maar een honkbalknuppel. En dat is ook verboden. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal kon de man weer naar huis. De knuppel bleef op het politiebureau.

Deurne: Tanken zonder te betalen
Op de A2, onder Eindhoven, zijn vrijdagavond om 21.20 uur twee Duitsers van 40 en 22 jaar oud aangehouden. Zij hadden bij een tankstation aan de A67 bij Deurne getankt zonder te betalen. Het kenteken was genoteerd en de auto kon bij Eindhoven staande gehouden worden. De twee verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Geldrop: Beroving met geweld en zonder buit
Een 19-jarige Geldropse vrouw is zaterdag rond 0.30 uur door een onbekende tegen het hoofd geslagen. Dat gebeurde toen zij over een fietspad bij de Houterbrugweg reed. Zij was van haar werk onderweg naar huis. De vrouw raakte even buiten bewustzijn, maar merkte wel dat iemand aan haar schoudertas zat. Toen zij weer bijkwam ontdekte zij dat er wat spullen uit haar tas waren gehaald. Deze werden later weer teruggevonden in de buurt van de beroving. Er zaten geen waardevolle spullen in haar tas. De vrouw klaagde over hoofdpijn.

Valkenswaard: Fietsendieven
Op het Kerkeveld zijn zaterdag om 3.00 uur een 19-jarige man uit Utrecht en een even oude man uit Maarssenbroek aangehouden. Zij reden op een fiets die op de Markt in Valkenswaard gestolen was. Zij bekenden de diefstal. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie