Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Coulthard op pole, Jos Verstappen 17de aan start San Marino

Datum nieuwsfeit: 14-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Jos Verstappen

Coulthard op pole, Jos 17de

David Coulthard vertrekt morgen bij de Grand Prix van San Marino vanaf pole-position. Hij wordt geflankeerd door teamgenoot Hakkinen, terwijl de tweede rij gevuld wordt door Ralf en Michael Schumacher. Jos kwam, mede door problemen aan zijn auto, niet verder dan de 17de plaats, vlak achter teamgenoot Bernoldi.

Het was tijdens de kwalificatietraining dat Jos eigenlijk voor het eerst de nieuwe voorwielophanging kon testen. Door mechanische pech en niet meewerkende weersomstandigheden was het daar tot op heden nog niet van gekomen. Gelijk na 1 uur was het een drukte van belang op de baan. Er dreigde regen wat iedereen er toe bracht direct naar buiten te gaan. Op de nog een beetje vochtige baan zette Jos een 12de tijd neer. Vlak daarna kwam Jos naar buiten voor een tweede run, waarbij hij zijn tijd aanzienlijk verbeterde, mede geholpen door de verbeterde omstandigheden en de nieuwe voorwielophanging. Toen bleek dat het tijdens de training niet meer zou gaan regenen, bleef Jos lang binnen om 10 minuten voor het eind pas weer naar buiten te gaan voor zijn derde run. De auto was weer wat veranderd cq. verbeterd want Jos legde zijn rondje 9/10 van een seconde sneller af.

Toen hij zich daarna klaarmaakte voor zijn laatste run sloeg het pechduiveltje wederom toe. De dynamo werkte niet naar behoren, en daarom moest Jos overstappen naar de reserve-auto. Helaas lukte het hem niet daarmee zijn tijd nog te verbeteren, waardoor teamgenoot Bernoldi met z'n laatste run nog net voor Jos op de 16de plaats kon komen.

We hadden direct na de kwalificatie even contact met een erg teleurgestelde Jos. "Jazeker ben ik zeer teleurgesteld. Het zit dit weekend gewoon niet mee. We wilden voor de laatste run nog een paar veranderingen aanbrengen, waardoor we zeker nog een snellere tijd hadden kunnen zetten. De auto reageerde goed op de veranderingen, want elke run konden we onze tijd aanzienlijk verbeteren. Als je daar nog bij optelt dat we vrijdag nauwelijks gereden hebben, en vanmorgen vanwege de weersomstandigheden eigenlijk ook weining hebben kunnen doen, dan had er vandaag absoluut een beter resultaat ingezeten.

Over de nieuwe voorwielophanging:"Absoluut een verbetering. We konden tijdens de kwalificatie eigenlijk pas echt uitproberen hoe die voorwielophanging werkte, en ik ben er zeker tevreden over.

Kunnen we morgen nog wat verwachten? "Het zal heel erg moeilijk worden. Het is heel moeilijk inhalen hier, dus we zullen een goede start moeten maken om ons goed te positioneren, en van daaruit proberen naar voren te komen".

Voor een volledig overzicht van alle tijden, ga je naar de seizoenspagina.

14
april
2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie