Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten politiedistrict Kerkrade

Datum nieuwsfeit: 14-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 14-04-2001 Persberichten district Kerkrade
Zaterdag 14 april 2001

Kerkrade; dronken bestuurder
Vrijdag 13 april reed om 09.00 uur een 28-jarige autobestuurder uit Eygelshoven nabij de verkeerslichten bij de kruising Euregioweg-Winckelen in Kerkrade achter op de auto van een 49-jarige bestuurder uit Capelle aan de Ijssel. Toen de man uit Eygelshoven in de gaten kreeg dat de politie gebeld werd, stapte hij in zijn auto en reed weg. De benadeelde reed achter hem aan en belde vanuit zijn auto de politie. Bij de kruising Kaalheidersteenweg-Dentgenbachweg kon de vluchtende bestuurder gestopt worden. Zijn auto was aan de voorzijde zwaar beschadigd. DE man bleek zwaar onder invloed van alcohol te verkeren. Aan het bureau gaf de blaastest een promillage aan van liefst 2,53 (!); dit is meer dan 5 keer het toegestane. De man was zo dronken dat hij niet gehoord kon worden en moest ter ontnuchtering ingesloten worden. Zijn rijbewijs werd uiteraard ingevorderd.

Kerkrade; dronken fietser
Toen een dronken 55-jarige man uit Kerkrade vrijdag 13 april om 16.00 uur met zijn fiets vanaf te trottoir de rijbaan van de St. Pieterstraat in Kerkrade opreed, begon hij te slingeren en viel op een gegeven moment tegen een voorbijrijdende auto waardoor schade ontstond. Toen de politie ter plaatse kwam, werd de man in een nabij gelegen café aangetroffen. Hij bleek een behoorlijke slok op te hebben. De blaastest aan het bureau gaf een promillage van 1,73 aan. Er werd proces-verbaal opgemaakt.

Eygelshoven; inbeslagname auto
Een 46-jarige man uit Eygelshoven botste vrijdag 13 april om 17.45 uur tegen een op de Holtskuilenstraat in die plaats geparkeerde auto en reed daarna door naar zijn iets verderop gelegen woning. Ter hoogte van zijn woning trof de politie zijn beschadigde auto aan. De man bleek alcohol gedronken te hebben. De uitslag van de blaastest was 0,60 o/oo. Omdat de politie al eerder deze week de man had bekeurd voor het rijden onder invloed en dat nu weer het geval was, werd zijn rijbewijs ingevorderd en zijn auto in beslag genomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kerkrade; inbraak in stadskantoor
Door het ingooien van een ruit werd zaterdag 14 april om 03.30 uur ingebroken in het stadskantoor aan de Markt in Kerkrade. Nog voor de komst van de politie zag men kans vanuit het kantoor drie computerbeeldschermen buit te maken. Vermoedelijk is de dader bij het inbreken gewond geraakt. Er werd namelijk een bloedspoor aangetroffen. De waarde van de buit is niet bekend.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie