Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 14-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van zaterdag 14 april
13:56 zaterdag 14 april 2001

Dirk Neef 06 - 51 557 950

Ongelukken door alcoholgebruik

VEENINGEN. Op de weg Veeningen, tussen Zuidwolde en Veeningen, botsten vrijdagmiddag twee autos frontaal op elkaar. Hierbij raakte een 27 jr. man uit De Wijk lichtgewond. Hij bestuurde een van de autos. In een bocht naar rechts ging hij rechtdoor en botste daarbij frontaal op de tegemoetkomende auto bestuurd door een 54 jr. inwoner van Zuidwolde. De gewonde man werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Omdat hij gedronken had nam een arts van hem een bloedproef. De uitslag zal over enkele weken bekend zijn.

MEPPEL. Vrijdagavond hield de politie op de Brouwerstraat in Meppel een 29 jr. vrouw uit die plaats aan. De vrouw reed op de Prinsengracht met haar auto tegen een voor haar rijdende motor, bestuurd door een 22 jr. man uit Steenwijk. Nadat ze een praatje met de bestuurder had gemaakt reed ze weg. De gewaarschuwde politie trof haar even later rijdend aan op de Brouwerstraat. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,6 promille. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd.


*
Overstekende fietster aangereden

EMMEN. Op de kruising van de Nieuw Amsterdamsestraat met de Veldstukken in Emmen raakte vrijdagmiddag een 17 jr. fietster uit die plaats gewond. Ze stak de weg over en werd daarbij aangereden door een auto bestuurd door een 80 jr. man uit Hengelo. Het meisje kwam ongelukkig met haar gezicht op het wegdek en werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis.


*
Met motor uit de bocht

PEIZE. Een 29 jr. man uit Groningen is vrijdagmiddag op de Westerweg in Peize met zijn motor uit de bocht gevlogen en gewond geraakt. Vlak nadat hij, ondanks een doorgetrokken streep, een aantal autos had ingehaald ging hij in een lange bocht rechtdoor. In de berm raakte de motor een betonnen opstakel en knalde tegen een talud. De bestuurder vloog door de lucht en belandde in een sloot. Zijn motor vloog meer dan 30 meter door de lucht en kwam totaal vernield in een weiland te liggen. De man werd (niet levensgevaarlijk) gewond overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Groningen. Waarschijnlijk is het ongeval een gevolg van te hoge snelheid in combinatie met nog te weinig bekendheid met zijn motor. De man had de motor pas een dag.


*
Geen voorrang

ASSEN. Op de kruising van de Smetanalaan met de Diepenbrocklaan en het Peeloerespad in Assen botsten vrijdagavond een auto en een bromscooter op elkaar. Hierbij raakte een 17 jr. jongen uit Assen gewond. Hij zat achter op de scooter die werd bestuurd door een 17 jr. plaatsgenoot. Deze verleende geen voorrang aan een van rechts komende auto, bestuurd door een 22 jr. man uit Assen. De gewonde jongen werd met beenletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De bromfiets werd in beslag genomen en zal technisch worden onderzocht.


*
Onder invloed van

HOOGHALEN. Op de Oude Provinciale weg in Hooghalen hield de politie vrijdagavond een 30 jr. automobilist uit Stadskanaal aan. De man had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1,65 promille. Bovendien is de man niet in het bezit van een rijbewijs. Zijn auto is in beslag genomen.

EXLOO. Op de Zuiderhofstraat werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een 35 jr. automobilist uit Stadskanaal aangehouden. Bij hem werd een alcoholgehalte vastgesteld van 0,6 promille.

MEPPEL. Een 22 jr. man uit Zuidwolde is zijn rijbewijs voorlopig kwijt. Hij reed in de nacht van vrijdag op zaterdag in een auto over de Ambachtsweg in Meppel. Daar werd hij door de politie gecontroleerd. Omdat hij gedronken had werd op het politiebureau een ademanalyse uitgevoerd. Hieruit kwam een alcoholgehalte naar voren van 1,5 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

ASSEN. In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie in Assen twee automobilisten aan die worden verdacht van het besturen van een auto onder invloed van verdovende middelen. Een 21 jr. Assenaar trok de aandacht van de politie omdat hij in een auto op het voor autos gesloten gedeelte van de Gedempte Singel reed. Toen politieagenten hem controleerden kwam hen een wolk van weed tegemoet. De bestuurder werd aangehouden en op het politiebureau nam een arts een bloedproef. Op de Vaart Zuidzijde werd een 37 jr. automobilist uit Assen aangehouden omdat hij slingerde. Ook bij deze man rees het verdacht dat hij drugs had gebruikt en nam een arts een bloedproef. Beide automobilisten kregen een rijverbod opgelegd. De uitslag van de bloedonderzoeken zal over enkele weken bekend zijn.

HOOGEVEEN. In de Capella in Hoogeveen hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 50 jr. automobilist uit die plaats aan. Bij hem werd een alcoholgehalte gemeten van ongeveer 1 promille.


*
Diefstal uit autos

EMMEN. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd in de Mr J Panstraat in Emmen een bedrijfsauto opengebroken. Een ruit werd uitgenomen. Uit de auto werd gereedschap gestolen. In de Alederbrink werden een personenauto en een bestelbus opengebroken. Uit deze autos werd audioapparatuur gestolen.

ASSEN Zaterdagmorgen tussen 08.50 en 09.00 uur werden in de parkeergarage aan de Torenlaan in Assen een radio en een radardetector gestolen uit een geparkeerde personenauto. Een ruit werd vernield. Een getuige zag een blanke man met een plastic tas wegfietsen. Het gaat om een ongeveer 30 jr. man met kort donkerblond haar met veel korsten op het voorhoofd en gezicht. De man reed op een oude grijze damesfiets en droeg een spijkerbroek en donkere korte jas.


*
Inbreker op pad

PEIZE. Vrijdagavond, tussen 19.00 en 22.30 uur, is in Peize op twee plaatsen ingebroken. Dit gebeurde in een woning aan het Zetveld en in een woning aan de Sterremuurlaan. Bij beide woningen werd een raam open gebroken. Omdat er uit beide woningen waarschijnlijk niets is gestolen is de kans groot dat de inbreker gestoord is doordat de bewoners thuis kwamen.


*
Winkeldieven aangehouden

MEPPEL. Slechts door de hulp van een aantal prima reagerende burgers, kon de politie vrijdagavond in het centrum van Meppel drie winkeldieven aanhouden. De winkeldieven zijn afkomstig uit Steenwijk en zijn 18, 22 en 36 jr. In een winkel aan de Hoofdstraat hadden de mannen twee jassen gestolen. Dit lukte hem doordat één van de mannen een verkoopster aan de praat hield. Omstanders zagen de diefstal en hielden één van de mannen aan. Op aanwijzingen van de omstanders kon de politie ook de beide andere mannen aanhouden. In hun auto trof de politie nog meer gestolen spullen aan. De man zijn voor nader onderzoek ingesloten.


*
Vrouw vernielt auto

DOLDERSUM. Op een camping aan de Boylerstraat in Doldersum hield de politie vrijdagmiddag een 45 jr. bewoonster van die camping aan. De vrouw had kort daarvoor met een bezem de auto van een 36 jr. stratenmaker uit De Bult behoorlijk beschadigd. Waarschijnlijk ergerde de vrouw zich aan de muziek van de stratenmakers die op de camping aan het werk waren. De vrouw woonde in een caravan op deze camping maar is na dit incident van de camping verwijderd. Op het politiebureau wilde de vrouw geen verklaring afleggen. Zij werd hierna weer op vrije voeten gesteld.


*
Vandaal

RODEN. Op aanwijzing van een getuige lukte het de politie in Roden in de nacht van vrijdag op zaterdag een 16 jr. jongen uit Leek aan te houden die op de Heerestraat een spiegel van een auto had getrapt. De getuige had dit gezien en wees de politie de verdachte aan. Deze probeerde zich met een aantal vluchtpogingen nog wel aan aanhouding te ontrekken. Hij had daarbij echter niet gerekend op de volharding van de agenten en belandde uiteindelijk toch op het politiebureau. Hij zal via bureau HALT worden gestraft en natuurlijk de schade moeten vergoeden.


*
Vechtersbazen aangehouden

EMMEN. In en buiten een café aan de Matissepassage in Emmen hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag drie mannen van 38, 43 en 51 jr. uit die plaats aan. De mannen hadden moeilijkheden gemaakt in het café. De eigenaar werd met de dood bedreigd en er werden vernielingen gepleegd. De gewaarschuwde politie stuitte op hevig verzet van de mannen en was genoodzaakt geweld te gebruiken. Enkele agenten raakten hierbij lichtgewond doordat ze werden getrapt en/of geslagen. Om het verzet te breken werd o.a. pepperspray gebruikt. Met veel moeite lukte het de mannen over te brengen naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De eigenaar van het café heeft aangifte gedaan.


*
Brandjes

NOORD SLEEN. Op een carpoolplaats aan de N381 bij Noord Sleen brandde vrijdagavond de geparkeerde auto van een inwoner van Odoornerveen uit. Een passant ontdekte de brand. Hoe de auto in brand is geraakt is niet bekend.

MEPPEL. Vrijdagavond ontstond er (opnieuw) een brandje in een leegstaand pand aan de Prins Hendrikkade in Meppel. De brandweer bluste de brand. De oorzaak is nog niet bekend maar er wordt rekening mee gehouden dat spelende jeugd verantwoordelijk is.

ROLDE. Door nog onbekende oorzaak ontstond vrijdagavond brand bij de draaimolen op de kermis aan de Kerkbrink in Rolde. Het vuur begon bij een pilaar en kroop daarna omhoog waardoor er een gat in het dak brandde. De brandweer bluste het brandje. Er wordt rekening gehouden met brandstichting.

HOOGEVEEN. Op de parkeerplaats bij de flat aan de Arend in Hoogeveen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag drie autos uitgebrand. Verder raakten drie andere autos zwaar beschadigd. De brand is zeer waarschijnlijk ontstaan in één auto en daarna overgeslagen naar de andere autos die er vlak bij stonden geparkeerd. De oorzaak van het in brand vliegen van de eerste auto is nog niet bekend. Omwonenden hoorden een hevige knal en zagen direct daarna de vlammen uit de auto vliegen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...