Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 14-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van zaterdag 14 april
13:56 zaterdag 14 april 2001

Dirk Neef 06 - 51 557 950

Ongelukken door alcoholgebruik

VEENINGEN. Op de weg Veeningen, tussen Zuidwolde en Veeningen, botsten vrijdagmiddag twee autos frontaal op elkaar. Hierbij raakte een 27 jr. man uit De Wijk lichtgewond. Hij bestuurde een van de autos. In een bocht naar rechts ging hij rechtdoor en botste daarbij frontaal op de tegemoetkomende auto bestuurd door een 54 jr. inwoner van Zuidwolde. De gewonde man werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Omdat hij gedronken had nam een arts van hem een bloedproef. De uitslag zal over enkele weken bekend zijn.

MEPPEL. Vrijdagavond hield de politie op de Brouwerstraat in Meppel een 29 jr. vrouw uit die plaats aan. De vrouw reed op de Prinsengracht met haar auto tegen een voor haar rijdende motor, bestuurd door een 22 jr. man uit Steenwijk. Nadat ze een praatje met de bestuurder had gemaakt reed ze weg. De gewaarschuwde politie trof haar even later rijdend aan op de Brouwerstraat. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,6 promille. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd.


*
Overstekende fietster aangereden

EMMEN. Op de kruising van de Nieuw Amsterdamsestraat met de Veldstukken in Emmen raakte vrijdagmiddag een 17 jr. fietster uit die plaats gewond. Ze stak de weg over en werd daarbij aangereden door een auto bestuurd door een 80 jr. man uit Hengelo. Het meisje kwam ongelukkig met haar gezicht op het wegdek en werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis.


*
Met motor uit de bocht

PEIZE. Een 29 jr. man uit Groningen is vrijdagmiddag op de Westerweg in Peize met zijn motor uit de bocht gevlogen en gewond geraakt. Vlak nadat hij, ondanks een doorgetrokken streep, een aantal autos had ingehaald ging hij in een lange bocht rechtdoor. In de berm raakte de motor een betonnen opstakel en knalde tegen een talud. De bestuurder vloog door de lucht en belandde in een sloot. Zijn motor vloog meer dan 30 meter door de lucht en kwam totaal vernield in een weiland te liggen. De man werd (niet levensgevaarlijk) gewond overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Groningen. Waarschijnlijk is het ongeval een gevolg van te hoge snelheid in combinatie met nog te weinig bekendheid met zijn motor. De man had de motor pas een dag.


*
Geen voorrang

ASSEN. Op de kruising van de Smetanalaan met de Diepenbrocklaan en het Peeloerespad in Assen botsten vrijdagavond een auto en een bromscooter op elkaar. Hierbij raakte een 17 jr. jongen uit Assen gewond. Hij zat achter op de scooter die werd bestuurd door een 17 jr. plaatsgenoot. Deze verleende geen voorrang aan een van rechts komende auto, bestuurd door een 22 jr. man uit Assen. De gewonde jongen werd met beenletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De bromfiets werd in beslag genomen en zal technisch worden onderzocht.


*
Onder invloed van

HOOGHALEN. Op de Oude Provinciale weg in Hooghalen hield de politie vrijdagavond een 30 jr. automobilist uit Stadskanaal aan. De man had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1,65 promille. Bovendien is de man niet in het bezit van een rijbewijs. Zijn auto is in beslag genomen.

EXLOO. Op de Zuiderhofstraat werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een 35 jr. automobilist uit Stadskanaal aangehouden. Bij hem werd een alcoholgehalte vastgesteld van 0,6 promille.

MEPPEL. Een 22 jr. man uit Zuidwolde is zijn rijbewijs voorlopig kwijt. Hij reed in de nacht van vrijdag op zaterdag in een auto over de Ambachtsweg in Meppel. Daar werd hij door de politie gecontroleerd. Omdat hij gedronken had werd op het politiebureau een ademanalyse uitgevoerd. Hieruit kwam een alcoholgehalte naar voren van 1,5 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

ASSEN. In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie in Assen twee automobilisten aan die worden verdacht van het besturen van een auto onder invloed van verdovende middelen. Een 21 jr. Assenaar trok de aandacht van de politie omdat hij in een auto op het voor autos gesloten gedeelte van de Gedempte Singel reed. Toen politieagenten hem controleerden kwam hen een wolk van weed tegemoet. De bestuurder werd aangehouden en op het politiebureau nam een arts een bloedproef. Op de Vaart Zuidzijde werd een 37 jr. automobilist uit Assen aangehouden omdat hij slingerde. Ook bij deze man rees het verdacht dat hij drugs had gebruikt en nam een arts een bloedproef. Beide automobilisten kregen een rijverbod opgelegd. De uitslag van de bloedonderzoeken zal over enkele weken bekend zijn.

HOOGEVEEN. In de Capella in Hoogeveen hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 50 jr. automobilist uit die plaats aan. Bij hem werd een alcoholgehalte gemeten van ongeveer 1 promille.


*
Diefstal uit autos

EMMEN. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd in de Mr J Panstraat in Emmen een bedrijfsauto opengebroken. Een ruit werd uitgenomen. Uit de auto werd gereedschap gestolen. In de Alederbrink werden een personenauto en een bestelbus opengebroken. Uit deze autos werd audioapparatuur gestolen.

ASSEN Zaterdagmorgen tussen 08.50 en 09.00 uur werden in de parkeergarage aan de Torenlaan in Assen een radio en een radardetector gestolen uit een geparkeerde personenauto. Een ruit werd vernield. Een getuige zag een blanke man met een plastic tas wegfietsen. Het gaat om een ongeveer 30 jr. man met kort donkerblond haar met veel korsten op het voorhoofd en gezicht. De man reed op een oude grijze damesfiets en droeg een spijkerbroek en donkere korte jas.


*
Inbreker op pad

PEIZE. Vrijdagavond, tussen 19.00 en 22.30 uur, is in Peize op twee plaatsen ingebroken. Dit gebeurde in een woning aan het Zetveld en in een woning aan de Sterremuurlaan. Bij beide woningen werd een raam open gebroken. Omdat er uit beide woningen waarschijnlijk niets is gestolen is de kans groot dat de inbreker gestoord is doordat de bewoners thuis kwamen.


*
Winkeldieven aangehouden

MEPPEL. Slechts door de hulp van een aantal prima reagerende burgers, kon de politie vrijdagavond in het centrum van Meppel drie winkeldieven aanhouden. De winkeldieven zijn afkomstig uit Steenwijk en zijn 18, 22 en 36 jr. In een winkel aan de Hoofdstraat hadden de mannen twee jassen gestolen. Dit lukte hem doordat één van de mannen een verkoopster aan de praat hield. Omstanders zagen de diefstal en hielden één van de mannen aan. Op aanwijzingen van de omstanders kon de politie ook de beide andere mannen aanhouden. In hun auto trof de politie nog meer gestolen spullen aan. De man zijn voor nader onderzoek ingesloten.


*
Vrouw vernielt auto

DOLDERSUM. Op een camping aan de Boylerstraat in Doldersum hield de politie vrijdagmiddag een 45 jr. bewoonster van die camping aan. De vrouw had kort daarvoor met een bezem de auto van een 36 jr. stratenmaker uit De Bult behoorlijk beschadigd. Waarschijnlijk ergerde de vrouw zich aan de muziek van de stratenmakers die op de camping aan het werk waren. De vrouw woonde in een caravan op deze camping maar is na dit incident van de camping verwijderd. Op het politiebureau wilde de vrouw geen verklaring afleggen. Zij werd hierna weer op vrije voeten gesteld.


*
Vandaal

RODEN. Op aanwijzing van een getuige lukte het de politie in Roden in de nacht van vrijdag op zaterdag een 16 jr. jongen uit Leek aan te houden die op de Heerestraat een spiegel van een auto had getrapt. De getuige had dit gezien en wees de politie de verdachte aan. Deze probeerde zich met een aantal vluchtpogingen nog wel aan aanhouding te ontrekken. Hij had daarbij echter niet gerekend op de volharding van de agenten en belandde uiteindelijk toch op het politiebureau. Hij zal via bureau HALT worden gestraft en natuurlijk de schade moeten vergoeden.


*
Vechtersbazen aangehouden

EMMEN. In en buiten een café aan de Matissepassage in Emmen hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag drie mannen van 38, 43 en 51 jr. uit die plaats aan. De mannen hadden moeilijkheden gemaakt in het café. De eigenaar werd met de dood bedreigd en er werden vernielingen gepleegd. De gewaarschuwde politie stuitte op hevig verzet van de mannen en was genoodzaakt geweld te gebruiken. Enkele agenten raakten hierbij lichtgewond doordat ze werden getrapt en/of geslagen. Om het verzet te breken werd o.a. pepperspray gebruikt. Met veel moeite lukte het de mannen over te brengen naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De eigenaar van het café heeft aangifte gedaan.


*
Brandjes

NOORD SLEEN. Op een carpoolplaats aan de N381 bij Noord Sleen brandde vrijdagavond de geparkeerde auto van een inwoner van Odoornerveen uit. Een passant ontdekte de brand. Hoe de auto in brand is geraakt is niet bekend.

MEPPEL. Vrijdagavond ontstond er (opnieuw) een brandje in een leegstaand pand aan de Prins Hendrikkade in Meppel. De brandweer bluste de brand. De oorzaak is nog niet bekend maar er wordt rekening mee gehouden dat spelende jeugd verantwoordelijk is.

ROLDE. Door nog onbekende oorzaak ontstond vrijdagavond brand bij de draaimolen op de kermis aan de Kerkbrink in Rolde. Het vuur begon bij een pilaar en kroop daarna omhoog waardoor er een gat in het dak brandde. De brandweer bluste het brandje. Er wordt rekening gehouden met brandstichting.

HOOGEVEEN. Op de parkeerplaats bij de flat aan de Arend in Hoogeveen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag drie autos uitgebrand. Verder raakten drie andere autos zwaar beschadigd. De brand is zeer waarschijnlijk ontstaan in één auto en daarna overgeslagen naar de andere autos die er vlak bij stonden geparkeerd. De oorzaak van het in brand vliegen van de eerste auto is nog niet bekend. Omwonenden hoorden een hevige knal en zagen direct daarna de vlammen uit de auto vliegen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie