Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Unieke Bonte Paarden Veiling in Tolbert

Datum nieuwsfeit: 14-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Horses of the DutchUnieke Bonte Paarden Veiling zaterdag 14 april 2001 TOLBERT - Holland Horse Auction organiseert dit jaar alweer voor de zevende keer de Bonte Paarden Veiling. Een uniek gebeuren waarin niet alleen het bonte paard centraal staat, maar ook vertier geboden wordt. Fokkers en eigenaren van bonte paarden kunnen hun paard nog inschrijven voor deze veiling.

Inschrijven voor de 7de Bonte Paarden Veiling is nog enkele dagen mogelijk, vertelt Martha Hummel van de organisatie. We hebben al veel inschrijvingen en die zien er erg veelbelovend uit. Binnen de paardensport neemt de belangstelling voor het bonte paard nog steeds toe. En waren voorheen de nakomelingen van de beroemde hengst Samber dominant. Dit jaar zie je toch dat er steeds meer verschillende bloedlijnen van verschillende hengsten naar voren komen.

De Bonte Paarden Veiling wordt als vanouds gehouden in de HJC-Manege in Tolbert. Deze manege leent zich bij uitstek voor dergelijke activiteiten. Nieuw is dat de paarden de dag van de veiling gebracht worden. Vanaf 13.00 uur is dan de bezichtiging. De presentatie begint om 14.30 uur en de veiling gaat om 19.00 uur van start. In totaal zullen een veertig geselecteerde bonte paarden in de veilingring komen. Deze zijn allen klinisch en röntgenologisch gekeurd. Voor de veiling is altijd een grote internationale belangstelling en ook dit jaar verwachten we weer kopers uit Engeland en Duitsland. Deze internationale en even grote nationale belangstelling resulteert altijd in prima prijzen op de veiling.

Voor meer informatie of het inschrijven van een bont paard kan contact opgenomen worden met Martha Hummel op telefoonnummer 0594-641158 of e-mail (h.horse@12move.nl). Op internet kan de pagina van de veiling bekeken worden. Het adres is: www.holland-horse-auction.nl. Ook is het al mogelijk om een programmaboekje met alle gegevens over de te veilen paarden te bestellen door overmaking van 12,50 ten name van Holland Horse Auction en met vermelding van naam, adres en woonplaats op bankrekeningnummer 3857.30.284. Wij zijn er van overtuigd dat de veiling ook dit jaar weer net zon groot succes als andere jaren gaat worden, besluit Martha Hummel.©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie