Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Themaweekend 'lentekriebels' in Safari Beekse Bergen

Datum nieuwsfeit: 15-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht d.d. 2 april 2001

Lentekriebels in Safari Beekse Bergen
Volop jonge dieren te zien, speciale activiteiten voor kinderen

Op eerste en tweede Paasdag (15/16 april), organiseert Safari Beekse Bergen het themaweekend "lentekriebels". In het park zijn diverse pasgeboren en jonge dieren te zien. Tijdens de rondleidingen met de Safaribus wordt er extra aandacht besteed aan de jonge dieren in het park. Ook de invloeden van de temperatuurstijging en het lengen van de dagen komen aan de orde. Op de wandelroute worden diverse activiteiten georganiseerd. Zo kunnen de kinderen in het Afrikadorp "lente-knutsels" maken met de ontdekkingsreizigers Dr. Livingstone en Stanley en is er een "voorjaarsspeurtocht" uitgezet.

Het voorjaar is de tijd van nieuw leven. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de goede leefomstandigheden. Er is genoeg voedsel te vinden, het wordt weer warmer en de dagen worden langer. In Safari Beekse Bergen zien we dat ook veel exotische diersoorten hun biologische klok hebben aangepast en in het voorjaar jongen krijgen. Zo zijn er al heel wat lammetjes geboren, hebben verschillende kangoeroes jongen in de buidel en zijn er pups bij de Aziatische wilde honden. Bij de pinguïns, de verschillende antilopensoorten en de jachtluipaarden zijn ook jongen te zien. Ook Imke, de neushoorn die vorig jaar december geboren werd, groeit goed. Zij is, samen met moeder Nel, te bewonderen in (of nabij) de neushoornstal.

Naast deze uitheemse dieren zijn o.a. de kwikstaartjes, boerenzwaluwen en kievieten weer in het park te vinden. Zij zijn teruggekeerd van hun overwintering in het zuiden en zijn al druk bezig met broeden.

Tijdens het Paasweekend is Safari Beekse Bergen dagelijks geopend van 10-17.00 uur De entree bedraagt voor volwassenen fl. 26,- p.p. , kinderen 3 t/m 11 jaar en 60+ fl. 23,- p.p. en kinderen tot 3 jaar hebben gratis toegang. Voor meer informatie: 0900-2335732 (35 cent per minuut) of www.beeksebergen.com.

In verband met de huidige Mond- en Klauwzeercrisis (MKZ) kunnen beperkende maatregelen gelden voor dierentuinen in Nederland. Voor de meest recente informatie met betrekking tot MKZ kijkt u op www.beeksebergen.com of www.nvdzoos.nl

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Goof Lukken, Marketing & Communicatiemanager Beekse Bergen: 013-5490016/06-59735205

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie