Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen

Datum nieuwsfeit: 15-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 15-04-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen

1ste Paasdag 2001


Dagelijkse berichten

Haren: dronken rijder tegen lantaarnpaal
Een 21-jarige automobilist uit Groningen reed zaterdagnacht op de Kromme Elleboog in Haren tegen een lantaarnpaal aan. Een bij hem inzittende 21-jarige plaatsgenoot moest naar het ziekenhuis doordat de lantaarnpaal op de auto was gevallen en hij daarbij verwondingen aan zijn hoofd had opgelopen. De bestuurder blies op het bureau een promillage van 0.95 en in overleg met justitie werd besloten zijn rijbewijs in te vorderen. Kort voor het ongeval had een buurtbewoner in de Kerkstraat de politie gewaarschuwd dat de inzittenden van de auto (later betrokken bij het ongeval) een fiets hadden vernield in die straat. Zij worden over deze vernieling nog gehoord door de politie.

Groningen: gestolen bromfiets terecht
In de Persuesstraat stond een 21-jarige man uit Groningen zaterdagavond bij zijn een dag eerder gestolen brommer. Twee jongens die de brommer bij zich hadden waren weggevlucht maar een van de jongens, een 16-jarige Groninger, kon door de politie bij zijn woning worden aangehouden. Hij is na verhoor met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: wildplasser verzet zich
In een steegje aan de Peperstraat kreeg een 31-jarige man uit Uffelte een bekeuring voor het urineren op de openbare weg. De man wilde zijn personalia aanvankelijk niet geven en zich onttrekken aan zijn aanhouding. Na het nodige verzet werd de man geboeid en naar het bureau gebracht. Hij krijgt een proces-verbaal voor het wildplassen en het plegen van verzet.

Groningen: alcomobilist
Agenten zagen zaterdagnacht een auto op de Paterswoldseweg rijden die opviel door de hoge snelheid. De 24-jarige bestuurder uit Zuidhorn werd staande gehouden en blies een promillage van 1.5. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een dagvaarding uitgeschreven.

Groningen: snackluikje moet het ontgelden
Voor de derde achtereenvolgende keer moest een snackluikje van een automatiek aan de Grote Markt het ontgelden. Agenten zagen zaterdagnacht dat twee mannen kennelijk zonder betaling een kaassoufflé trachtten te bemachtigen door een luikje te forceren. De mannen 20 jaar uit Sneek en 22 jaar uit ijsselstein verklaarde wel geld in het apparaat gegooid te hebben maar toen er niets uit kwam forceerden zij het luikje. Met een proces-verbaal op zak voor vernieling konden zij het bureau verlaten.

Groningen: winkeldief heeft meer op kerfstok
Bij een supermarkt aan de Dierenriemstraat werd zaterdagmiddag een 39-jarige Stadjer betrapt op het stelen van twee pakken koeken. Op het moment dat hij werd aangesproken door het winkelpersoneel gedroeg de man zich vervelend. De man werd aangehouden en moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden omdat er nog meer winkeldiefstallen door hem gepleegd zijn. Hij bleef voor nader verhoor op het politiebureau omdat hij verdacht wordt van een aantal woninginbraken.

Appingedam: man mishandelt vrouw
De politie werd zaterdagnacht geroepen naar een uit de hand gelopen relatieconflict tussen een 35-jarige man en een 31-jarige vrouw in de Rengersstraat in Appingedam. De vrouw verklaarde dat zij en haar zoontje door de man waren geslagen. Hij werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Ten Post: aanrijding op kruising met N360
Doordat een 28-jarige automobilist uit Groningen zaterdagmiddag op de kruising van de N360 met de Eestumerweg een 44-jarige automobilist uit Onnen over het hoofd zag ontstond een aanrijding. De bestuurster en de bij haar in de auto zittende kinderen werden voor observatie naar het ziekenhuis gebracht. Beide autos werden afgesleept.

Uithuizen: automobilist (82) rijdt tuinen in
Lunchende agenten op het bureau Uithuizen hoorden zaterdagmiddag een hoop lawaai en glasgerinkel en zagen toen zij naar buiten keken een 82-jarige automobilist uit Delfzijl in volle vaart achterwaarts een tuin in rijden. Getuigen verklaarden dat de man op het kerkplein eerst een auto had geramd en vervolgens achteruit rijdend door twee tuinen heen was gereden. De bejaarde man verklaarde dat hij niet meer wist wat er gebeurd was. Uit onderzoek bleek dat het rijbewijs van de man ongeldig was verklaard. Hij krijgt een proces-verbaal.

Ter Apel / Vlagtwedde: rijden onder invloed
Op de Westerstraat in Ter Apel reed een 21-jarige automobilist zaterdagnacht met hoge snelheid. Bij controle bleek de man te hebben gedronken. De bestuurder bedreigde de controlerende agent en krijgt daar een proces-verbaal voor. Hij blies een promillage van 1.6 en zijn rijbewijs wordt ingevorderd. In Vlagtwedde reed een 25-jarige Blijhamster slingerend en zonder verlichting in zijn auto. Op de Wilmerskamp werd hij gecontroleerd en hij blies een promillage van
1.75. Ook hij kon zijn rijbewijs inleveren en een dagvaarding is uitgeschreven.

Hoogezand / Sappemeer: bromfietsers onder invloed Tijdens alcoholcontroles werden zaterdagnacht in Hoogezand en Sappemeer twee bromfietsers betrapt op het rijden met een glaasje op. Een 18-jarige jongen uit Froombosch werd op de Noorderstraat in Sappemeer aan een controle onderworpen en blies 0.95 promille. In de Hoofdstraat in Hoogezand werd een 18-jarige jongen uit die plaats gevraagd te blazen op de alcoholtester. Zijn score was 0.7 promille. Beide jongens kregen een proces-verbaal en een rijverbod.

Grijpskerk: schennispleger ingerekend
De politie heeft zaterdagavond in de Vereeniging in Grijpskerk een 34-jarige man aangehouden die een buurvrouw zijn geslachtsdeel toonde. Toen de agenten het verhaal van de vrouw optekenden schopte en sloeg de man tegen de deuren en kon hij direct worden ingerekend. De man bleek gedronken te hebben en was niet geheel bij zinnen en werd na voorgeleiding ingesloten. Hij bedreigde zijn buurvrouw al langer. Onderzoek is ingesteld.

Musselkanaal: motorcrosser onderuit
Een 23-jarige motorcrosser reed zaterdagochtend op de Akkerweg in Musselkanaal en had zijn motor niet onder controle. Hij kwam ten val en is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De man krijgt nog bekeuringen voor het niet hebben van een geldig rijbewijs en het onverzekerd rijden.

Winschoten: burenruzie in Dahliastraat
Bij een ruzie tussen een 79-jarige man en twee buurmannen 47 en 54 jaar in de Dahliastraat in Winschoten is over en weer geslagen. De 79-jarige man heeft tijdens de ruzie met een priem gestoken en zijn buurmannen licht verwond. De problemen tussen buren duren al langer en alle drie werden naar het bureau meegenomen en deden daar aangifte en werden verhoord. Na verhoor werden zij op vrije voeten gesteld.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie