Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland

Datum nieuwsfeit: 15-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio: 15-04-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Aanhouding na brandstichting
ZEEWOLDE Gistermiddag is een 34-jarige man uit Zeewolde aangehouden in zijn woning aan de Cumulus op verdenking van brandstichting in en diefstal uit de woning van zijn 37-jarige ex-vriendin uit Zeewolde. Zij was op dat moment niet thuis. De verdachte had al eerder vernielingen aan de woning gepleegd. In verband met de ernst van het feit is hij geboeid vervoerd naar het politiebureau, waar hij is ingesloten voor verhoor.

Aanhoudingen na vechtpartij
EMMELOORD Drie mannen uit Emmeloord van respectievelijk 18, 30 en 32 jaar zijn vanmorgen vroeg aangehouden na mishandeling van twee mannen uit Urk van 19 en 22 jaar. De beide Urkers wilden na het uitgaan in Emmeloord nog wat eten, en liepen daarbij de drie verdachten tegen het lijf. Na een opmerking van de 19-jarige werden de twee geslagen en ter hoogte van de Korte Achterzijde mishandeld. Surveillerende politie zag de vechtende groep en geep in. De beide slachtoffers waren licht gewond en zouden zelf naar de dokter gaan voor onderzoek. Alle betrokkenen zijn verhoord.

Doorrijden na aanrijding
ALMERE Een 8-jarig jongetje uit Den Haag is gistermiddag gewond geraakt na een aanrijding. Het jongetje speelde op de stoep in de Ennemaborgstraat met andere kinderen en werd aangereden door een vooralsnog onbekende pizzakoerier. Bij de aanrijding brak het jongetje zijn rechtersleutelbeen. De koerier beschadigde door de val zijn broek en brommer, maar reed weg na het ongeluk. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Almere of politie Haaglanden, bureau Loosduinen.

Snelheidsovertreding en kleven
ALMERE - Afgelopen nacht is een 38-jarige automobilist uit Almere op de A6 aangehouden voor het overschrijden van de toegestane snelheid en bumperkleven. De man reed achter een onopvallende surveillancewagen van de politie, die op dat moment naar een spoedmelding reed. Tot de verbazing van de surveillanten bleef de man op zeer korte afstand achter hun voertuig rijden, terwijl zij met 190 km per uur onderweg waren. Bovendien seinde de man meerdere malen met groot licht naar de surveillanten. Daarop lieten zij de 38-jarige passeren, waarna hij zijn snelheid nog vermeerderde. Na het geven van een stopteken begreep de man dat hij met politie te maken had en zette zijn voertuig aan de kant. Hij is aangehouden en kreeg een proces verbaal voor snelheid, kleven en onnodig seinen.

Rijden onder invloed
URK Bij een controle op de Domineesweg is een 31-jarige automobilist uit Urk afgelopen nacht aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 515 ug/l (1.2 promille) en kreeg een rijverbod van vijf uren en een proces verbaal.

EMMELOORD Omdat een 38-jarige automobilist uit Emmeloord vanmorgen vroeg op de Urkerweg met te hoge snelheid en te dicht achter zijn voorganger reed, trok hij de aandacht van de politie. De man stopte na een korte achtervolging midden in de bocht van de kruising met het Revelsant vanaf de Oude Vlie, waarschijnlijk omdat hij niet meer wist welke kant hij op wilde. Na zijn aanhouding blies hij bij de blaastest 900 ug/l (2.05 promille). Zijn rijbewijs is in beslag genomen.

EMMELOORD Een 22-jarige automobilist uit Urk is vanmorgen aangehouden wegens rijden onder invloed. De man kwam aan het bureau in Emmeloord omdat hij volgens eigen zeggen aangifte wilde doen en reed het parkeerterrein op. Omdat hij naar alcohol rook werd een blaastest afgenomen, waarbij hij 580 ug/l (1.35 promille) blies. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij is heengezonden na te zijn gehoord.

DRONTEN Op de Fazantendreef is afgelopen nacht een 54-jarige automobilist uit Dronten aangehouden wegens rijden onder invloed. De man werd opgemerkt door surveillerende politie omdat hij in de richting van de Kruidenwijk reed met een lekke band. Hij verklaarde desgevraagd dat hij een andere auto moest ontwijken en daarbij tegen een stoeprand was gereden, met een lekke band tot gevolg. Omdat de surveillanten een alcohollucht roken, kreeg hij een blaastest, waarbij hij 355 ug/l (0.8 promille) blies. Hij kreeg een proces verbaal en is heengezonden.

LELYSTAD Het rijbewijs van een 24-jarige automobilist uit Lelystad is ingevorderd omdat hij vanmorgen vroeg onder invloed op de Agorabaan reed. De man blies bij een controle 620 ug/l (1.4 promille). LELYSTAD Een 26-jarige automobilist uit Lelystad is vanmorgen vroeg wegens rijden onder invloed aangehouden op de Dukaatweg. De man werd gecontroleerd omdat hij met een kapot achterlicht reed. Hij blies 375 ug/l (0.85 promille). In eerste instantie gaf hij een valse naam op, waardoor hij behalve een proces verbaal en drie uren rijverbod ook een proces verbaal kreeg voor het opgeven van een valse identiteit.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie