Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verslag tweede race Libertel-Vodafone DTCC

Datum nieuwsfeit: 16-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Paasraces, zondag 16 april 2001

Tweede race, Libertel- Vodafone Dutch Touring Car Championship (DTCC)

De coureurs in het Libertel- Vodafone DTCC zorgde Tweede Paasdag voor een sensationele tweede race. Het Renault Dealerteam zorgde voor de grote verrassing dit weekend doordat Donald Molenaar ook de tweede race op zijn naam wist te schrijven.
Al in de eerste ronde pakte Molenaar, die als vierde startte, de tweede positie en bleef vier ronden zweven tussen de BMW's van Tom Coronel en Sandor van Es, die respectievelijk op de eerste en derde plaats reden. De Utrechtenaar wist ook Coronel te overtreffen en de beide BMW's waren verslagen. Ook nadat de velg van Tom Coronel afbrak in het Scheivlak en dat voor Coronel einde race betekende, moest Molenaar hard blijven knokken voor zijn tweede zege, omdat hij toen Sandor van Es in zijn kielzog kreeg. Toch bleek de kleine Renault Clio te snel voor de rest. "We hebben de hele winter hard gewerkt, om al onze problemen van vorig jaar te kunnen oplossen. Dat is wel gelukt, maar wij zijn nog niet klaar en BMW ook niet, dus het belooft een spannend seizoen te worden", aldus Molenaar. Ook Phil Bastiaans zorgde voor het nodige spektakel met zijn Renault Clio. De coureur moest wederom vanaf de laatste positie starten, omdat hij zich niet had kunnen kwalificeren. Bastiaans reed binnen vier ronden naar de zesde positie en ging daar het duel aan met Cor Euser en Frans Verschuur. Na het wegvallen van Tom Coronel, ging dat racegevecht om een laatste podiumplaats. Dat het een echt racegevecht was, bewezen Euser en Verschuur. De twee "senioren" vlogen naast elkaar de Tarzanbocht in. " We raakten elkaar en ik reed toen op twee wielen de bocht door en viel weer terug. Ik had door kunnen drukken, maar dit was racen", aldus Verschuur. Bastiaans profiteerde van dit duel en nam in de op een na laatste ronde de derde plaats in handen. "Donderdag en vrijdag heb ik tijdens de vrije trainingen langs te kant staan kijken naar de concurrentie. Zij reden rondje na rondje en ik stond daar maar, omdat mijn auto nog niet klaar was. Dat ik op een derde plek zou eindigen had ik vanochtend om elf uur zelfs nog niet eens verwacht. Ik ben hier erg blij mee", aldus de Limburger.

Uitslag:

1. Donald Molenaar (1:55.070), Renault Clio RS 2000, twaalf ronden in 25:18.123, 132.558 km p/u

2. Sandor van Es (1:54.979), BMW 320 E46, twaalf ronden op 0.630, 132.503 km p/u

3. Phil Bastiaans (1:55.512), Renault Clio RS, twaalf ronden op 14.593, 131.296 km p/u

Uitslag privateerscup:

1. Marcel Alderden, 2. Ben Janbroers, 3. Ron Braspenning

Stand algemeen:

1. Molenaar (41 punten), 2. Van Es (36 punten), 3. Verschuur (24 punten)

Stand privateerscup:

1. Alderden (37 punten), 2. Janbroers (37 punten), 3. Braspenning ( 30 punten).

Stand merkencup: 1. Renault (40 punten), 2. BMW (34 punten), 3. Honda (30 punten)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie