Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Roda J.C. - Ajax eindigt in 1-1 gelijkspel

Datum nieuwsfeit: 16-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Roda JC

RODA J.C . - AJAX

Roda J.C. Ajax 1 1

Met de steun van 19.000 toeschouwers startte Roda J.C. voortvarend. In de eerste 15 minuten ontsnapte het doel van Ajax een aantal malen aan doorboring. In de 20ste minuut ontstond de eerste gevaarlijke situatie voor het doel van Roda J.C. Kalac redde bekwaam op het schot van Ajax' gevaarlijkste aanvaller Shota Arveladze. Na die eerste 20 minuten werd de partij evenwichtiger. Er ontstonden kansen voor beide ploegen, waarbij Roda J.C. van geluk mocht spreken dat een schot van Van der Vaart in de 45ste minuut slechts de paal raakte.

Beide ploegen startten voorzichtig aan de 2de helft. Na 15 minuten was het zover. Na een kopbal van Regilio Vrede, die met een uiterste krachtsinspanning werd gepareerd door doelman Grim, stond Roda-Griek Yannis Anastasiou op de goede plek om Roda J.C. op voorsprong te zetten. Helaas was de geluksstemming slechts van korte duur. Pingelwerk van Witsche bracht een Ajax-aanvaller in het zestienmetergebied in vrije positie, waarna Ger Senden niets anders dan een overtreding restte. Geel en penalty tegen. Arveladze liet deze buitenkans niet onbenut en scoorde de gelijkmaker. In de resterende tijd hadden beide ploegen nog kansen op de zege. De eindstand bleef echter 1-1.

Ingevallen voor Roda in de 58e minuut Tomasic voor Sonko

Ingevallen voor Ajax in de 64e minuut Cruz voor Yakubu Ingevallen voor Ajax in de 75e minuut Van Der Meyde voor Wamberto Ingevallen voor Ajax in de 85e minuut Hersi voor Van Der Gun

16-4-2001 17:58

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie