Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sterk debuut KNAF talent first-winnaar Ho-Pin Tung

Datum nieuwsfeit: 16-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
STERK DEBUUT KNAF TALENT FIRST-WINNAAR HO-PIN TUNG

KNAF Talent First-winnaar Ho-Pin Tung heeft een prima debuut gemaakt in de Landis Formule Ford. Tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort vocht hij zich foutloos vanaf de veertiende startpositie naar de achtste plaats. "Ik heb laten zien dat ik in de voorste gelederen van het veld thuishoor", concludeerde het jonge talent tevreden.

Voorafgaande aan zijn eerste race in de Landis Formule Ford werkte Ho-Pin Tung een uitgebreid testschema af. Na twee leerzame dagen, waarin de 18-jarige VWO-scholier veel progressie boekte, kampte hij op vrijdag met tegenslag. "Ik kwam in het snelle Scheivlak met mijn Mygale Formule Ford met één wiel naast de baan terecht, waarna ik de controle over de auto verloor. Eigen fout", gaf de rijder van Van Amersfoort Racing eerlijk toe.

Tijdens de enige kwalificatietraining op zaterdag moest Ho-Pin Tung noodgedwongen 'rustig aan' beginnen. "De eerste ronden gebruikte ik om aan te voelen hoe de auto zich gedroeg. De afstelling was immers niet meer identiek aan de situatie tijdens de vrije trainingen. Ik heb daarom op zeker gereden." In de slotfase van de kwalificatietraining wilde Ho-Pin zijn veertiende tijd verbeteren. "De auto voelde goed aan, ik zat goed in mijn vel. Helaas was ik net te laat; toen ik mijn snelle ronde wilde inzetten werd de training afgevlagd."

De eerste race van Ho-Pin Tung werd door veel vertegenwoordigers van de pers gevolgd, waaronder zelfs vertegenwoordigers van een Chinese tv-zender. Dit zorgde niet voor extra druk op de jonge coureur. "Ik weet dat vele ogen op mij gericht zijn, maar ik heb daar gelukkig weinig last van", aldus de rustige KNAF Talent First-winnaar. Bij de start consolideerde Ho-Pin Tung zijn veertiende plaats. Vanaf de tweede ronde vocht hij zich op imponerende wijze door het veld naar voren. Bijna iedere ronde verbeterde hij zijn positie, om uiteindelijk als achtste afgevlagd te worden. "In de eerste ronde heb ik geen onnodige risico's genomen in het drukke startgewoel. Ik wilde erg graag de finish halen", blikte Ho-Pin terug op zijn start. "Tijdens de race kon ik het tempo meer dan goed volgen. Ik passeerde de ene na de andere auto, zowel binnendoor als buitenom." Ho-Pin Tung toonde zich tevreden met zijn debuut in de Landis Formule Ford. "Ik heb laten zien dat ik met de snelsten meekan. Ik heb de afgelopen tijd veel progressie geboekt, daar ben ik erg blij mee." Jaap van Lagen, teamgenoot van Ho-Pin Tung bij Van Amersfoort Racing, werd derde.

Uitslag: 1. Stefan de Groot, 12 ronden in 21:37.500; 2. Ferdinand Kool, op 3,384; 3. Jaap van Lagen, op 3,491; 8. Ho-Pin Tung, op 27,838. Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie