Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Marijn Van Kalmthout wint First Division Landis Formule Ford

Datum nieuwsfeit: 16-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT
Marijn Van Kalmthout wint First Division in eerste Landis Formule Ford race
Zandvoort, 16 april 2001. Van Kalmthout Racing kijkt met een goed gevoel terug op de Paasraces. In de First Divsion van de Landis Formule Ford finishte Marijn van Kalmthout op een eerste plaats, terwijl zijn teamgenoot Jean-Pierre Verhoeven een knappe zesde plaats noteerde. Van Kalmthout Racing coureur Xavier Maassen eindigde als vijfde overall. De van een zevende positie gestarte Bas Schothorst kwam als gevolg van een defecte versnellingsbak als laatste over de finish.
Hoofddorper Marijn van Kalmthout kreeg zijn eerste plaats in de Firtst Division niet cadeau. "Ik had het behoorlijk aan de stok met Niels Bouwhuis. Op een gegeven moment probeerde hij in de Nissanbocht een positie te forceren en dat ging nog maar net goed. De ronde daarna maakte hij ook nog een fout, waardoor ik de aansluiting met de groep verloor. Toch ben ik bijzonder tevreden, per slot van rekening zijn de eerste kampioenschapspunten van dit jaar binnen.
Jean-Pierre Verhoeven, ook uitkomende in de First Division, finishte op een welverdiende zesde plaats en noteerde daarmee een zeventiende plaats overall. "Ik had een werkelijk weergaloze start en wist in één ronde zelfs vijf plaatsen op te klimmen. Ik wist echter ook dat er niet meer in zat, dus besloot ik te consolideren. Ik heb het buitengewoon naar mijn zin gehad," aldus de eveneens uit Hoofddorp afkomstige Van Kalmthout Racing coureur. Voor de talentvolle Bas Schothorst (Amsterdam) hadden de Paasdagen iets vrolijker kunnen zijn, ware het niet dat een defecte versnellingsbak van zijn Van Diemen roet in het paasdiner zou gooien. Jammer, want met een zevende trainingstijd had er beslist meer in gezeten. Zijn teamgenoot Xavier Maassen (Meerssen) ondervond gelukkig geen technische problemen en eindigde op een schitterende vijfde plaats. Hij leverde een verbeten strijd met Michel Florie, een gevecht dat hij in zijn voordeel wist te beslissen "Heel even dacht ik dat het mis zou gaan. Dat was tijdens een slipstream-actie van Florie. Ik reed werkelijk op de limiet, maar gelukkig wist ik mijn auto goed onder controle te houden. Het ging fantastisch"
Het komende weekeinde komen de mannen van Van Kalmthout Racing dit seizoen alweer voor de tweede keer aan de start. Dat zal zijn op het vermaarde circuit van Zolder in België.
Uitslag Landis Formule Ford, 16 april 2001, Circuit Park Zandvoort:
1. Stefan de Groot, 21.37.500

2. Ferdinand Kool, 21.40.884

3. Jaap van Lagen 21.40.991
5. Xavier Maassen 21.55.421
First Division

1. Marijn van Kalmthout 22.10.495

2. Mark Nachtegeller 22.10.540

3. Olivier Muytjens 22.14.698
6. Jean-Pierre Verhoeven 22.30.458
Voor de redactie: voor meer informatie: Marijn van Kalmthout, telefoon (06) 53 28 04 60

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie