Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Bommel bij actie kernwapenbasis Kleine Brogel, Belgie

Datum nieuwsfeit: 16-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Den Haag, 13 april 2001

Van Bommel aanwezig bij actie kernwapenbasis Kleine Brogel (B)

Op paasmaandag 16 april zullen zo'n duizend mensen bij de Belgische luchtmachtbasis Kleine Brogel protesteren tegen de aanwezigheid van Amerikaanse kernwapens. Dit na een oproep van verschillende vredesorganisaties en een coalitie van Belgische kamerleden om over te gaan tot burgerlijke ongehoorzaamheid en voor de rechtbank de aanwezigheid van kernwapens aan te klagen. Naar verwachting zal het de grootste basisbetreding uit de geschiedenis van de vredesbeweging worden.

SP Tweede-Kamerlid Harry van Bommel zal aanwezig zijn bij de protestactie en zal met zijn collega-parlementariërs van Agalev overleggen over strategieën om ook in Nederland het maatschappelijke en politieke debat over kernwapens te versterken. De SP heeft in de Tweede Kamer steeds een grote openheid rond kernwapens op Nederlands grondgebied bepleit en zich uitgesproken voor een kernwapenvrije Europese zone.

Meer informatie:

Harry van Bommel 06-22788043

Meer informatie over de actie:

Forum voor Vredesactie - Hans Lammerant 0032-479- 68 24 43

vredesactie.ngonet.be/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie