Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 11.30 uur

Datum nieuwsfeit: 16-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 11.30 uur
Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN De politie hield zaterdag snelheidscontroles op de Tuinensingel. Tussen kwart voor twaalf en half één en tussen half drie en kwart voor vier werd de snelheid van bijna 1.600 voertuigen gecontroleerd. 61 Passanten reden sneller dan 50 km/u. De snelste passeerde het controlepunt met 101 km/u.

Ongeluk met te veel op

NIEUWEGEIN Een 48-jarige inwoner van Nieuwegein is aangehouden nadat hij met te veel alcohol op tegen een hek en auto was gereden.

De Nieuwegeiner reed zondag kort na middernacht met zijn auto op de Blokhoeve. Daar kon hij niet verder vanwege een afzetting. Een beveiligingsbeambte sprak de man aan en rook alcohol. De beveiligingsman adviseerde de man niet verder te rijden. De Nieuwegeiner zette de auto echter in zijn achteruit en reed tegen een geparkeerde auto en een hek aan. Daar kon hij worden aangehouden. Op het bureau blies de man 1,85 promille. Hij is zijn rijbewijs kwijt en moet zich voor de rechter verantwoorden.

Zestienjarige maakt brokken met auto van pa

NIEUWEGEIN Een zestienjarige jongen uit Nieuwegein maakte in de nacht van zaterdag op zondag een ritje met de auto van zijn pa, waarbij hij schade aan zichzelf, de auto en verkeersborden en lichten aanrichtte.

De jongen had zonder toestemming de sleutels van de auto van zijn vader meegenomen en ging een stukje toeren. Bij de kruising Zandveldseweg met de Jachtmonde verloor de jongen tegen kwart voor twee de macht over het stuur en reed een verkeerslicht en verschillende verkeersborden uit de grond. De auto stuiterde terug en kwam midden op de weg tot stilstand. Door deze aanrijding verloor de auto olie. Gelukkig droeg de jongen de autogordel, ook de airbag had zijn werk gedaan. In het ziekenhuis werd alleen een gekneusde enkel geconstateerd. De brandweer heeft het wegdek schoongespoten. De jongen krijgt een proces-verbaal.

Te veel op

NIEUWEGEIN Na een achtervolging kon de politie zondagavond omstreeks kwart voor negen een 33-jarige automobilist uit Utrecht aanhouden. Agenten wilden de automobilist op de Batauweg controleren, maar de man reed door. Op de A.C. Verhoefweg stapte de Utrechter uit zijn auto en liep naar de agenten toe. Toen een agent uit de auto stapte sprong de man weer in zijn wagen en ging er vandoor. Met hoge snelheid ging de rit via de Jutphasestraatweg naar de Graaf Florisweg en de Mulderschans. Daar kon de man worden aangehouden. Hij blies op het bureau 2,15 promille. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Met een dagvaarding en een rijverbod kon de man het bureau later verlaten.

Op de A2 werd zondagmiddag tegen kwart voor twee een 42-jarige automobilist uit Tiel aangehouden omdat hij reed met teveel alcohol op. Op het politiebureau blies de man 2,45 promille. Hij is zijn rijbewijs kwijt en kreeg een dagvaarding mee.

Op de Galecopperweg werd zondagmorgen tegen kwart voor vijf een 25-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden. Hij blies 1,55 promille, is zijn rijbewijs kwijt en moet ook naar de rechter.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie