Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bastiaans zet kroon op werk QFace Team Kroon in DTCC races

Datum nieuwsfeit: 16-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Autosport, 16 april 2001

Bastiaans zet kroon op werk QFace Team Kroon tijdens DTCC Paasraces

Voor QFace Team Kroon verliep de voorbereiding naar de Paasraces niet ideaal. Met name de nieuwe Renault Clio voor Phil Bastiaans kende nog een aantal technische problemen. Hierdoor moest de Limburger afzien van deelname aan de trainingen. Daarentegen liep de Clio van Bert Ploeg beter, hetgeen voor de Noordwijker resulteerde in een vijfde en een zesde startpositie. Bastiaans begon beide races dus vanaf de laatste startrij. Hij sloot de 8 ronden tellende Sprint race af met een achtste stek. De hoofdrace (12 ronden) eindigde de coureur uit het Limburgse Ulestraten met een derde plaats. Teamgenoot Bert Ploeg eindigde als zesde en zevende.

Bert Ploeg reed deze keer nog met de oude Renault Clio van Phil Bastiaans. "Dus nog in de 2000 uitvoering. Verder hebben we niet optimaal kunnen testen. Volgende keer moet dat ook zeker beter. Verder hopen we volgende race over een betere auto te beschikken. Naast de wegliggingsproblemen in de training kende ik in de eerste race een redelijke start. Ik kon goed aanpikken maar viel later in de race terug naar een zesde plaats. Voor de tweede race hebben we de set-up veranderd. De start verliep weer goed en in de tweede ronde plaatste ik een inhaalactie voor de Tarzanbocht, die eigenlijk niet kon. Ik kwam daar tijdens de actie ook achter en daar stond ik achterstevoren. Ik kon van voren af aan beginnen en ben niet verder dan de zevende plek gekomen. Volgende keer moet het echt beter", verklaarde Noordwijker Ploeg na afloop van de dubbele race.

Bastiaans kende dus een minder goede voorbereiding. "Dit is een compleet nieuw opgebouwde auto, waarin de wetenschap en techniek van nu zijn verwerkt. Maar dan kun je tegen problemen aanlopen waar wij nu ook te maken mee hadden. Op de racedag zelf 's morgens om half 10 liep de motor voor het eerst echt lekker. Ik heb de warming-up gebruikt om de eerste echte kilometers met deze auto te rijden. Tijd om zaken als schokdempers en wegligging af te stemmen was er niet. Toch viel het niet tegen. Die eerste race? Voor het eerst met die auto. Je leert veel en bent eigenlijk alleen maar aan het voelen wat doet die auto. En die race viel nog wat tegen, want ik kende zeker de nodige problemen. Aangekomen en ook nog wat puntjes gepakt. We hebben voor de tweede race wat punten veranderd. Deze auto is absoluut beter dan mijn auto van vorig jaar. Hij heeft een betere motor met meer power en vooral in het onderstel zit beslist veel meer potentie. Zeker als wij voor de komende race nog wat meer kunnen testen", aldus Bastiaans, die tot slot aangaf dat deze keer het maximale was bereikt.

Uitslag 1e race Libertel-Vodafone DTCC:

1. Donald Molenaar (Renault Clio); 2. Sandor van Es (BMW 320i); 3. Tom Coronel (BMW 320) 6. Bert Ploeg en 8. Phil Bastiaans (beiden Qface Team Kroon Renault Clio).

Uitslag 2e race Libertel-Vodafone DTCC:

1. Donald Molenaar (Renault Clio); 2. Sandor van Es (BMW 320i); 3. Phil Bastiaans en 7. Bert Ploeg(beiden Qface Team Kroon Renault Clio).

Stand na 2 races:

1. Donald Molenaar 41 punten; 2. Sandor van Es 36; 3. Frans Verschuur 24; 4. Phil Bastiaans 23 en 7. Bert Ploeg 19.

Voor meer informatie: Kroon Racing telefoonnummer 0297-254326

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie