Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Principe-akkoord cao Kaaspakhuizen

Datum nieuwsfeit: 17-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VInformatie: VOOR DE PERS

CNV Zuivel is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond 17-04-2001 Na ruim één jaar onderhandelen: principe-akkoord kaaspakhuizen

De ruim 4.500 werknemers in de kaaspakhuizen hebben na ruim een jaar onderhandelen eindelijk een principe-akkoord voor hun cao. De nieuwe cao heeft een looptijd van twee jaar: van 1 april 2000 tot 1 april 2002. De werknemers in de kaaspakhuizen krijgen een loonsverhoging van 3 procent per 1 januari 2001, 1 procent per 1 juli 2001 en 4 procent per 1 januari 2002. Leo Bons, onderhandelaar voor CNV Zuivel: "Over het struikelblok tot nu toe, de overgang van vut naar prepensioen, zijn goede afspraken gemaakt."

Deze overgang moet in acht jaar geregeld worden. Zo wordt de vut staffelsgewijs afgebouwd. De leeftijd om uit te treden verschuift van 60 naar 62 jaar.
Het overleg liep vast omdat werkgevers per 1 juli de vut wilden afschaffen. Onder druk van acties werd door de voorzitter van de werkgeversorganisatie, die geen deel uitmaakt van de onderhandelingsdelegatie, een laatste bemiddelingspoging gewaagd. Daarop zijn CNV Zuivel en werkgevers overeengekomen om vandaag een allerlaatste poging tot overleg te wagen. Bons: "Deze uitnodiging was de laatste kans die werkgevers kregen om zonder acties een nieuwe cao te krijgen." Bons eiste dat voorgestelde verslechteringen (40-urige werkweek en geen beoordelingssysteem voor het krijgen van een periodiek) door de werkgevers van tafel werden gehaald. En er eindelijk goede afspraken werden gemaakt om de vut te vervangen in een prepensioenregeling. Dit is nu gebeurd.

Houten, 17 april 2001

Nadere inlichtingen:

Leo Bons (vakgroepbestuurder) 010 - 4550050
Nancy Abelskamp (persvoorlichter) 030 - 6348242

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie