Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Albers neemt deel aan tests voor european minardi F1

Datum nieuwsfeit: 17-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

EUROPEAN MINARDI F1

ALBERS NEEMT DEEL AAN TESTS VOOR EUROPEAN MINARDI F1

FAENZA, ITALIË, 17 APRIL 2001 - Vandaag heeft European Minardi F1 bevestigd dat Christijan Albers deel zal uitmaken van het team dat de komende week testritten gaat maken op het circuit van Mugello, bij Florence.

De 22-jarige Nederlandse coureur heeft inmiddels een indrukwekkende staat van dienst. In 1999 won hij de Duitse Formule-3 kampioenschappen, en het seizoen daarop gooide hij in het kader van het Europese formuleracen 2000 hoge ogen tijdens de FIA International F3000 kampioenschappen. Dit jaar neemt Albers als lid van de officiële Mercedesploeg deel aan de DTM (German Touring Car Championship).

"We kennen Christijan inmiddels een paar jaar en zien hem als een veelbelovende en zeer getalenteerde jonge coureur," aldus teamleider Paul Stoddart van de European Minardi F1. "Nu de Formule-1-teams voorlopig weer in Europa rijden, kan het testprogramma serieus van start gaan. We moeten op korte termijn een gigantische berg werk verzetten en hebben Christijan daarom gevraagd ons woensdag een handje te helpen. Daar hoefde hij uiteraard niet lang over na te denken!"

Als de testritten straks in Mugello serieus beginnen zal Albers samen met twee vaste coureurs in de European Minardi F1, te weten Tarso Marques and Fernando Alonso, het volle potentieel van de fraaie PS01 van het team proberen te ontsluiten.

"Ik was gisteren jarig, en ik had me geen mooier verjaardagscadeau kunnen voorstellen," aldus een enthousiaste Albers. "Het is een geweldig vooruitzicht om European Minardi in dit testprogramma van dienst te mogen zijn. Ik ken veel mensen van het team al uit de tijd dat ik met hen in de Formule 3000 zat. Het is echt een enorme uitdaging om de kracht van een eigentijdse Formule-1-wagen te bedwingen. Hopelijk kan ik de technici een paar nuttige tips geven. Ik verheug me in ieder geval enorm op deze kans."

- Einde -

Voor meer redactionele informatie en fotomateriaal kunt u contact opnemen met:
TCC Reputations
Korin Schalk
T: 076 - 560 77 07
F: 076 - 565 98 38
E: (reputations@tcc.nl)

Surf naar www.minardi.it voor meer informatie over het team en de meest recente foto's

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie