Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkzaamheden in Den Helder i.v.m `Voorrang van rechts'

Datum nieuwsfeit: 17-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Werkzaamheden in verband met maatregel `Voorrang van rechts'

Vanaf dinsdag 17 april wordt op een groot aantal gelijkwaardige kruisingen in de hele gemeente Den Helder de voorrang geregeld. Sinds 2 april was men hier al mee bezig. Hier ging het om het aanbrengen van haaientanden op asfaltwegen. Vanaf dinsdag zullen kruisingen die bestraat zijn aangepakt worden. Het gaat hier om gelijkwaardige kruisingen op doorgaande wegen en busroutes. Voorbeelden van straten waar op kruisingen de voorrang geregeld gaat worden zijn Krugerstraat, W. Barentszstraat, Nieuwediep, Schootenweg (Schootenweg - Kievitstraat krijgt voorrang op de Fazantenstraat), Industrieweg, Walvisvaardersweg, Karveelstraat, Korvetstraat, IJsselmeerstraat, Drs. F. Bijlweg en Duinweg. De werkzaamheden kunnen enige overlast voor het verkeer geven, omdat de straten tijdens het werk deels afgesloten zullen zijn. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden vóór 1 mei zijn afgerond. Omdat voorrangssituaties bij kruisingen veranderd kunnen zijn, wordt geadviseerd bij het naderen van iedere kruising goed te kijken hoe de voorrang geregeld is. Waar men eerst voorrang moest geven aan verkeer van rechts, kan dat nu namelijk anders zijn.

Vanaf 1 mei 2001 geldt de nieuwe maatregel `Bestuurders voorrang van rechts'. Deze maatregel houdt in dat alle bestuurders op gelijkwaardige kruisingen van rechts voorrang hebben. Dus niet alleen fietsers, maar ook bromfietsers, snorfietsers en andere bestuurders. Om te voorkomen dat er zich gevaarlijke situaties op gelijkwaardige kruisingen voordoen, wordt op de doorgaande wegen in de gemeente voor alle kruisingen de voorrang geregeld, voor zover dat nog niet het geval was.

De maatregel wordt ingevoerd om de voorrangssituatie op gelijkwaardige kruisingen duidelijker te maken. De verwachting is dat de maatregel tot minder misverstanden zal leiden, waardoor de kans op verkeersongevallen afneemt. Met de nieuwe maatregel zijn de voorrangsregels in Nederland gelijk met die in de ons omringende landen. Op kruisingen waar de voorrang geregeld is, veranderen de voorrangsregels niet. Dit zijn bijvoorbeeld kruisingen met verkeerslichten, voorrangsborden, haaientanden of een inrit-/uitritconstructie. Ook blijven bestuurders op een onverharde weg voorrang verlenen aan bestuurders op een verharde weg. Voetgangers en alle daarmee vergelijkbare voorrangsdeelnemers, zoals skaters, skeelers en steppers zijn géén bestuurders en vallen niet onder de nieuwe voorrangsregel.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie