Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ondermandaatverlening int. inlichtingenuitwisseling

Datum nieuwsfeit: 17-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Financien
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

Titel: Ondermandaatverlening internationale inlichtingenuitwisselingOndermandaatverlening internationale inlichtingenuitwisseling

Belastingdienst/Centrum voor proces- en productontwikkeling, domein formeel recht, invordering en rechtstoepassing algemeen

Besluit van 17 april 2001, nr. CPP2001/957M, Stcrt. Nr. 76

De directeur-generaal Belastingdienst heeft namens de staatssecretaris van Financiën het volgende besloten.

Gelet op artikel 5 en artikel 7 van de Wet op de internationale bijstandsverlening bij de heffing van belastingen en het besluit van 17 april 2001, CPP 2001/956M, houdende mandaatverlening bevoegde autoriteit inzake internationale uitwisseling van inlichtingen is met ingang van 1 januari 2000 aan de volgende functionarissen ondermandaat verleend om besluiten ingevolge artikel 5 en artikel 7 van de Wet op de internationale bijstandsverlening bij de heffing van belastingen te nemen:


- Het hoofd van de Belastingdienst/FIOD, voor besluiten betreffende de inlichtingenuitwisseling inzake de belastingen naar het inkomen, de winst en het vermogen, de heffing van belastingen van nalatenschappen en verkrijgingen krachtens erfrecht en schenkingen, alsmede de omzetbelasting.


- Het hoofd van de Belastingdienst/Douane informatiecentrum, voor besluiten betreffende de inlichtingenuitwisseling inzake de accijns op minerale oliën, de accijns op alcohol en alcoholhoudende dranken en de accijns op tabaksfabrikaten.


- Het hoofd van de Belastingdienst/Centrale eenheid intracommunautaire transacties, voor besluiten betreffende de inlichtingenuitwisseling ter zake van de omzetbelasting met betrekking tot intracommunautaire transacties.

Tevens is met ingang van 1 januari 2000 aan het hoofd van de Belastingdienst/FIOD, het hoofd van de Belastingdienst/Douane informatiecentrum en het hoofd van de Belastingdienst/Centrale eenheid intracommunautaire transacties ondermandaat verleend om voor het nemen van besluiten ingevolge artikel 5 en artikel 7 van de Wet op de internationale bijstandsverlening bij de heffing van belastingen, mandaat te verlenen aan daartoe aan te wijzen functionarissen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie