Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Landis laat 18% omzetstijging zien in eerste kwartaal

Datum nieuwsfeit: 17-04-2001
Bron: Landis NV
Zoek soortgelijke berichten
Landis NV

PERSBERICHT LANDIS GROUP N.V.

UTRECHT, 17 april 2001

Eerste kwartaal Laat 18% omzetstijging zien

In het eerste kwartaal van 2001 heeft Landis een omzetstijging laten zien van 18% vergeleken met het eerste kwartaal 2000 (inclusief Detron). Ondanks de grillige en tegenvallende markt is Landis in staat geweest in het eerste kwartaal groei te realiseren.

Deze groei, waarvan 14% autonoom (na eliminatie van de omzet van Citee), is te danken aan:
* het benutten van de commerciële kracht van Landis in het Public Networks-segment;
* het versterken van de aanwezigheid van Landis binnen grote ondernemingen via Landis Enterprise Networks;
* sterkere profilering en professionalisering van Landis Business Partners.

Binnen Landis Public Networks (LPN) gaat de vorig jaar in gang gezette synergie vruchten afwerpen: aan klanten waar LPN zaken mee doet, worden nu ook andere diensten en technologie van Landis verkocht. Verbeterd projectmanagement levert meer tevreden klanten op.

Verdere implementatie van de kwaliteitssystemen binnen Landis levert verhoging op van het niveau van dienstverlening aan klanten. Hierdoor wordt de concurrentiepositie van Landis op de markt versterkt.

Vooruitblik
De ICT-markt blijft onzeker. In de tweede helft van 2001 verwacht Landis herstel van de markt voor ICT-diensten en technologie. Voor het hele jaar 2001 verwacht Landis een omzetgroei minimaal gelijk aan de marktgroei.

Voor Landis zal 2001 in het teken staan van haar streven om marktleider in Europa te worden op het gebied van het integreren van internet en telefonietechnologie. Dit betekent dat Landis haar specialismen, in de 10 Europese landen waar ze nu aanwezig is, zal versterken en daar waar mogelijk uitbreiden.

Door ook in 2001 de nadruk op value added-diensten te richten zal de brutomarge en EBIT naar verwachting in 2001 verder verbeteren. In 2000 werd nog 78% van de omzet gerealiseerd in technologie en 22% in diensten. In 3 jaar zal deze verhouding naar 65/35% moeten groeien.

Kwartaalcijfers
Vanaf 2002 zal Landis per kwartaal haar cijfers gaan publiceren. Vooruitlopend hierop zal Landis in 2001 bij de presentatie van de halfjaar- en jaarresultaten inzicht geven in de cijfers per kwartaal.

Profiel Landis Group N.V.
Landis Group is een full service organisatie actief op de Europese markt voor Informatie en Communicatie Technologie (ICT). Landis biedt een assortiment van gespecialiseerde oplossingen, diensten en opleidingen op het gebied van netwerkinfrastructuren voor spraak-, data- en beeldtoepassingen, op internet gebaseerde applicatieplatformen en de noodzakelijke beveiliging hiervoor. Landis heeft circa 3.500 medewerkers in dienst. Landis Group N.V. heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Oostenrijk en Spanje. Landis werkt samen met toonaangevende leveranciers als Avaya, 3Com, Cisco Systems, Ericsson, Hewlett Packard, Lucent Technologies, Microsoft, Nokia, Nortel Networks, Novell, Oracle, Siemens, SUN Microsystems. Klanten zijn onder meer ABN Amro, ING Group, Rabobank, France Telecom, KPN, Mannesmann, Mobistar, Telfort Versatel, en andere marktleidende operators en Internet Services Providers.

Voor meer informatie:
Ingeborg Visser, Investor Relations Manager, tel. +31 (0)30 248 92 74

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie