Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands-Midden: Leiderdorp

Datum nieuwsfeit: 17-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Hollands-Midden: Leiderdorp 17-04-2001 Verkeershandhaving Regio Hollands Midden

Snelheidstoezicht

Het aantal snelheidsovertreders op de Gemeneweg en de Hoogeveenseweg is de afgelopen week verder gedaald. De politie controleerde de afgelopen week bijna 30.000 bestuurders op hun snelheid. 95,9% hield zich aan de maximumsnelheid. Ook op de Rijndijk daalde het aantal overtreders. 90,7% hield zich aan de snelheid tegen 87,9% de week daarvoor.
Bij snelheidscontroles op de N206, de provinciale weg door de Bollenstreek, bleek het aantal bestuurders dat harder reed dan de maximaal toegestane snelheid nog steeds laag te zijn. Maar 4,1% van de passerende autos ging te hard; 95,9% houdt zich aan de snelheid.

Alcoholcontrole

Bij een alcoholcontrole op het kruispunt van de Gemeneweg / Hoogeveenseweg op de avond van tweede Paasdag, heeft de politie een 34-jarige man uit Hazerswoude-Dorp aangehouden. De man reed onder invloed. Omdat hij bij de blaastest 610 ug/l blies, is zijn rijbewijs ingevorderd. De automobilist zal binnenkort voor de rechter moeten komen, die over de straf en teruggave van het rijbewijs zal beslissen.

Verkeershanhaving van 17 tm. 22 april

De politie houdt de komende dagen snelheidscontroles op de N206, de provinciale weg door de Bollenstreek, op de Gemeneweg, de Hoogeveensweg en de Rijndijk. En ook op de doorgaande wegen in de Krimpenerwaard; de N207 tussen Bergambacht en Gouda en de N210 tussen Krimpen aan den IJssel en Schoonhoven. Woensdag 18 april houdt de politie controles op het dragen van de veiligheidsgordel in de bebouwde kom van Noordwijk, Katwijk, Voorhout, Leimuiden, Roelofarendsveen en Hoogmade. Een dag later wordt gecontroleerd in Benthuizen, Zoeterwoude-Dorp en Zoeterwoude-Rijndijk, Sassenheim, Oegstgeest en Warmond en Vrijdag is Leiden aan de beurt. Van vrijdag 20 op zaterdag 21 april vinden door heel de regio alcoholcontroles plaats.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie