Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vier Rwandezen voor het Hof van Assisen in België

Datum nieuwsfeit: 17-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

IHR-Bericht

Rode Kruis Vlaanderen

Vier Rwandezen voor het Hof van Assisen in België

Vandaag, 17 april 2001, begint in Brussel het assisenproces tegen vier Rwandezen wegens hun vermeende betrokkenheid bij de gebeurtenissen in Rwanda in 1994. Vincent Ntezimana, Alphonse Higaniro, Consolata Mukangango en Julienne Mukabutera staan in België terecht op basis van de Wet van 16 juni 1993 betreffende de bestraffing van ernstige schendingen van het Internationaal Humanitair Recht, gewijzigd bij Wet van 10 februari 1999.

Deze Wet geeft Belgische rechtbanken universele jurisdictie inzake ernstige schendingen van het Internationaal Humanitair Recht. Het maakt Belgische rechtbanken bevoegd over misdaden die in het buitenland gepleegd werden en waarbij zowel daders als slachtoffers geen Belgische onderdanen zijn.

Naast de Rwandese rechtbanken en het VN-Tribunaal, is het Belgische Hof van Assisen, de derde instantie, waarvoor Rwandezen verschijnen voor hun vermeende rol tijdens de genocide. Het proces zal 4 tot 6 weken in beslag nemen.

(18/04/2001)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie