Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

TIE Holding: Financiering rond, nieuwe CFO benoemd

Datum nieuwsfeit: 17-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tie Holding NV
Zoek soortgelijke berichten
Tie Holding NV

TIE: FINANCIERING ROND

Nieuwe CFO benoemd

dinsdag, 17 april, 2001

Het aan de Amsterdamse effectenbeurs genoteerde eCommerce-softwarebedrijf TIE Holding N.V. ('TIE') maakt bekend dat de onderhandelingen met een consortium van investeerders hebben geleid tot een kapitaalinjectie van EUR 1,1 miljoen. Tegen een uitoefenprijs van EUR 1,20 per aandeel (40% discount op de slotkoers van 12 april jl.) zal TIE deze week 916.665 aandelen emitteren, daarmee komt het totaal aantal uitstaande aandelen op 14.918.169. Deze kapitaalinjectie is voldoende om de lopende verplichtingen van de vennootschap te dekken. Tevens is een term sheet getekend met een buitenlandse investeringsmaatschappij over een zogenoemde 'Equity Line' van maximaal EUR 12 miljoen.

De 'Equity Line' houdt in, dat TIE gedurende een periode van 18 maanden, naar behoeven aandelen kan uitgeven, welke afgenomen zullen worden door deze buitenlandse investeringsmaatschappij. Op aangeven van TIE worden perioden afgesproken waarin een -met een aan het dagvolume gerelateerd maximum- aantal aandelen kan worden uitgegeven, welke wordt afgerekend op basis van de slotkoers van de dag met een geringe discount. Dit verzekert TIE van een financieringsbron, welke voldoende geacht wordt om verdere investeringsplannen en overnames mogelijk te maken. TIE verwacht begin mei de eerste liquiditeiten uit deze overeenkomst binnen te krijgen. De formele juridische documentatie rondom het contract zal naar verwachting binnen een week zijn afgerond.

De bovenvermelde oplossing voor de invulling van de investeringsbehoefte in het Profit Improvement Plan neemt voor TIE de onzekerheid omtrent haar zelfstandig voortbestaan weg. TIE heeft Wouter Bos RA (1965) als CFO benoemd. Voor hij bij TIE in dienst kwam werkte hij als CFO bij General Motors AC Lease BV en daarvoor bij de Athlon Groep NV en bij Ernst & Young. De nieuwe CFO heeft enige tijd nodig om zich in te werken in het Profit Improvement Plan alvorens de Accountant van de Vennootschap kan worden verzocht een goedkeurende verklaring af te geven. Daarom zal op de Aandeelhoudersvergadering van 3 mei 2001, wegens bijzondere omstandigheden, de aandeelhouders een verzoek tot uitstel van de publicatie van de formeel goedgekeurde jaarrekening worden gedaan. Wettelijk is uitstel tot eind augustus 2001 mogelijk, maar TIE zal uiteraard op zo kort mogelijke termijn tot publicatie overgaan.

Voor meer informatie:

TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Judith Poulus ( ((info@TIEglobal.com)))
Tel. (020) 658 99 03
Fax. (020) 658 99 02
Website: www.TIEglobal.com

© TIE Holding NV, 2001. All rights reserved.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie