Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kwartaalcijfers TakeitNow

Datum nieuwsfeit: 17-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Opnieuw winstje en flinke groei TakeitNow. Kartaalomzet groeit 70% naar fl. 1,7 miljoen.

Bilthoven - 17 april 2001 - De omzet van TakeitNow over het eerste kwartaal van 2001 is gestegen naar fl. 1,7 miljoen tegen fl. 1,0 miljoen een jaar eerder; derhalve een stijging van 70%. Dit ondanks de terugval in de PC-markt in Nederland. Het aantal orders bedroeg in het eerste kwartaal 2100 tegen 1170 in de vergelijkbare periode een jaar eerder: een toename van 80%. De gemiddelde orderwaarde is derhalve licht gedaald van 855 naar 809 gulden onder invloed van de toegenomen vraag naar palmtop-computers ten koste van uitgaven aan desktop-computers. De winstgevendheid over het eerste kwartaal was marginaal, namelijk circa
1%. "We zijn in de iets teruglopende pc- en afkoelende ecommerce-markt uiterst tevreden met dit resultaat," aldus directeur Martijn Hoogeveen. "Aangezien onze directe concurrenten hun focus van e-commerce naar off-line verleggen, is er op het internet momenteel veel marktruimte voor ons om snel door te groeien. We verwachten in de loop van dit jaar de vruchten te gaan plukken van nieuwe partnerships gericht op leerkrachten, treinforensen, computergebruikers en internetabonnees." Daarnaast is de business edition tibet.nl volledig vernieuwd en wordt personeel geworven om zakelijke offertetrajecten beter in te kunnen vullen. Aangezien relatief weinig shop hosting-inkomsten in het eerste kwartaal vielen, maar contractueel gaan vallen in het tweede kwartaal, zal de winstgevendheid weer aantrekken. Over geheel 2001 zal shop hosting een belangrijke winstpeiler blijven. Een belangrijke indicator van het groeiend belang van de TakeitNow shop hosting-service is de groei in het totaal aantal bezoeken (visits): deze is gestegen van 394.000 (eerste kwartaal 2000) naar 866.000 (eerste kwartaal 2001), een stijging met circa 120%.

Over TakeitNow.com®, www.takeitnow.com/
TakeitNow.com® introduceerde op 14 januari 1999 als eerste pure e-seller in Nederland haar webwinkel voor computerhardware en -software. Inmiddels levert TakeitNow 50.000 producten in nauwe samenwerking met verschillende fabrikanten en distributeurs. Belangrijke ontwikkelingen zijn de introductie van de maatwerk-pc (www.pcnow.nl/), Take It now Business EdiTion (www.tibet.nl) en TakeitNow.be. Daarnaast licenseert TakeitNow haar winkelinfrastructuur aan derden. MyTrade.nl (www.mytrade.nl/) en de samenwerking met ICEshop.nl zijn een exponent van deze ontwikkeling. Als incubator participeert TakeitNow in herenkledingzaak Yourshirt.nl en fietsenzaak Futurumshop.nl, en bereidt zij nieuwe participaties voor.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met:
- TakeitNow, Martijn Hoogeveen, tel 06 54 25 64 76, (info@takeitnow.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie