Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over combiplan weg- en spoortunnel Nijverdal

Datum nieuwsfeit: 17-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Den Haag, 17 april 2001

VRAGEN VAN DE LEDEN DIJSSELBLOEM EN DIJKSMA (BEIDEN PVDA) AAN DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT

1. Heeft u kennis genomen van het artikel "Vrees voor stranden combiplan om geld"? (1)

2. Wat is uw oordeel over het combiplan waarbij, naast de reeds door u voorgenomen tunnel voor de rijksweg 35 bij Nijverdal, ook de te verdubbelen spoorlijn in deze plaats tegelijkertijd in een tunnel wordt aangelegd?

3. Wat is uw oordeel over de analyse dat de noodzakelijke verdubbeling van de spoorlijn nagenoeg onmogelijk dan wel veel duurder wordt indien eerst alleen de rijksweg 35 in Nijverdal in een tunnel wordt gelegd, zoals nu nog voorzien in het Meerjarenprogramma Infrastructuur en Transport?

4. Bent u met ons van mening dat met de verdubbeling van de spoorlijn tegelijkertijd alle gelijkvloerse kruisingen in Nijverdal vanwege de onveiligheid moeten worden opgeheven?

5. Is het ongelijkvloers maken van bedoelde kruisingen in Nijverdal nog wel uitvoerbaar indien parallel aan het spoor de rijksweg 35 in een tunnel is gelegd en zo ja, tegen welke extra kosten?

6. Bent u bereid de mogelijkheden te bezien om de beoogde verdubbeling van het spoor in de tijd naar voren te halen zodat dit gelijktijdig kan plaatsvinden met de aanleg van de tunnel voor de rijksweg in 2007?

7. Bent u bereid dit besluit op korte termijn te nemen teneinde tijdig met de planologische inpassing te kunnen starten?

(1) Dagblad Tubantia, 6 april 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie