Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zes debatten: Kunstenaars en duurzame ontwikkeling

Datum nieuwsfeit: 17-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Erasmus Universiteit Rotterdam

17 april 2001

Zes debatten in de Sustainable Journey

Kunstenaars en duurzame ontwikkeling: wat hebben ze met elkaar?

'Wat is het belang van kunst in duurzame ontwikkeling? En omgekeerd, op welke manier speelt duurzame ontwikkeling een rol voor kunstenaars? Wat kunnen kunstenaars, wetenschappers, actievoerders en beleidsmakers van elkaar leren en hoe kunnen ze samenwerken?' Deze vraag staat centraal tijdens een zoektocht naar de relatie tussen kunst en duurzaamheid, georganiseerd door de "Sustainable Journey", in samenwerking met de Erasmus Universiteit.

De Sustainable Journey organiseert 6 debatten over Kunst en Duurzaamheid, in de kleine zaal van Calypso, tussen 17.30 en 20.00 uur. De debatten bestaan uit:

* een lezing;

* een performance, optreden of film;

* een expositie van het werk van een "groene" Rotterdamse kunstenaar;

* eten en drinken.

Het eerste debat geeft twee perspectieven, één door Dr. Antoon van den Braembussche, universitair hoofddocent Kunst en Cultuur Wetenschappen en één door Dr. Hans Dieleman, universitair docent Milieukunde, beiden verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In de volgende debatten komen kunstenaars en maatschappelijke organisaties aan het woord.

Antoon van den Braembussche, in zijn geboorteland België naast wetenschapper vooral bekend als dichter, draagt eigen gedichten voor, waaronder gedichten geïnspireerd op duurzaamheid.

Noot voor de pers:
17 april, Kleine Zaal Calypso, 17.30 - 20.00 uur Toegang is gratis, informatie en reserveren via e-mailadres: (artandsustainability.search@mail.com)
Meer informatie bij: Erasmus Universiteit, dr. Hans Dieleman, kamer M7-19,
tel (010) 408 1906

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie