Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie UvA: De hydroformyliseringsreactie

Datum nieuwsfeit: 17-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Rhodium-catalysed Hydroformylation Using Bulky Phosphorus Diamide Ligands

Datum dinsdag 17-04-2001
Tijd 12:00 uur

Promovendus Mw. S.C. van der Slot

Promotor Prof. dr. P.W.N.M. van Leeuwen

Dit proefschrift bevat een aantal studies naar de hydroformyliseringsreactie waarbij gebruik wordt gemaakt van een rhodiumkatalystor. De katalysator is in dit geval gemodificeerd met fosoforliganden (liganden zijn ionen of moleculen die om het centrale atoom gegroepeerd zijn). De onderzochte hydroformyliseringsreacties zijn van belang in verband met de grootschalige productie van bepaalde koolwaterstoffen. In deze reacties worden aldehyden geproduceerd door de toevoeging van koolmonoxide en waterstof aan alkenen. De promovenda onderzocht onder welke omstandigheden en met welke liganden deze katalysator zo optimaal en selectief mogelijk functioneert.
Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 4, 9, 16, 20, 24 en 25, halte Spui/Rokin. Wegens werkzaamheden bij het Spui worden lijnen 1, 2 en 5 omgeleid.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie