Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Zuid-Holland en conneXXion bereiken akkoord

Datum nieuwsfeit: 17-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

17-04-2001

Provincie en conneXXion bereiken akkoord over omvang bezuinigingen

Tussen de provincie Zuid-Holland en conneXXion zijn afspraken gemaakt over de omvang van de bezuinigingen op de dienstregeling, zoals deze per 10-6-2001 zullen worden doorgevoerd. Ten opzichte van de oorspronkelijk door conneXXion ingediende plannen is sprake van een aanzienlijke bijstelling. De teruggang in het voorzieningenniveau is beperkt gebleven. De voornaamste bezwaren van de gemeenten tegen het pakket aan bezuinigingen zijn hiermee weggenomen en de bereikbaarheidsfunctie is gewaarborgd. De provincie stelt hiervoor eenmalig een bedrag van fl. 750.000,- beschikbaar.

In het gesprek met de provincie Zuid-Holland heeft conneXXion aangegeven bereid te zijn de financiële consequenties van het later doorvoeren van de wijzigingen voor haar rekening te willen nemen. Verder is afgesproken om het resterende verschil voor 2001 (fl. 1,5 miljoen) af te dekken op 50/50-basis met de provincie. De provincie heeft reeds een bijdrage van fl. 2,3 miljoen uit de BOR-middelen ingecalculeerd en draagt bij uit de doeluitkering (regiobekostiging) van het Rijk. Verder is met conneXXion afgesproken om het overleg te starten over een meerjarenafspraak voor 3 jaar voor de nog te verlenen concessie voor het gebied Duin- en Bollenstreek/Midden-Holland.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie