Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste draadloze netwerk met VoIP en scanners

Datum nieuwsfeit: 18-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

's Werelds eerste draadloze netwerk met VoIP en scanners

Europa's grootste warenhuisconcern neemt draadloos datanetwerk met Symbol handheld barcodescanners en VoIP-datatelefoons met geïntegreerde scanners in gebruik

Varsseveld, april 2001 - De Duitse winkelketen Karstadt heeft een draadloos Local Area Network (LAN) in gebruik gesteld. Het netwerk strekt zich uit over de 208 vestigingen van Karstadt in Duitsland en is gebaseerd op de Spectrum24 draadloze LAN-technologie van Symbol. In het netwerk zijn Symbol NetVision Data Phones opgenomen voor Voice-over-IP (VoIP) en handheld scanners waarmee prijs- en productinformatie van uiteenlopende barcodestandaards kan worden gelezen en opgeslagen. Het is het eerste draadloze netwerk ter wereld waarin deze zogenaamde DataPhones, VoIP-telefoons met geïntegreerde barcodescanners grootschalig zijn geïmplementeerd. .

Karstadt is al ruim 15 jaar gebruiker van 'in store' oplossingen van Symbol voor mobiel computergebruik en barcodescanning in draadloze LAN's.

De 10.000 Symbol NetVision Dataphones die in het netwerk zullen worden opgenomen zijn een combinatie van mobiele computer, internet-telefoon en barcodescanner.

Oplossing
In de magazijnen en winkels van Karstadt bevinden zich artikelen met barcodes op basis van twee verschillende barcodestandaards.

De 10.000 Symbol NetVision Data Phones worden ingezet voor het uitvoeren en automatiseren van een groot aantal 'in store' bedrijfstaken, zoals voorraad-beheer, prijscontrole en artikelsortering. Ze kunnen ook worden gebruikt als telefoon, waarbij het spraakverkeer over internet verloopt. De kwaliteit en mogelijkheden van deze IP-spraaktelefonie doet in geen enkel opzicht onder voor die van normale telefoons.

Klantenservice
Het scannen van artikelinformatie in de magazijnen en bij de kassa's sluit fouten uit en biedt goede instrumenten voor effectief voorraadbeheer. Bovendien gaat Karstadt de informatie gebruiken om trends en ontwikkelingen in het koop-gedrag van zijn klanten over heel Duitsland gedetailleerd in kaart te brengen zodat daarop adequaat kan worden ingespeeld. Naast kostenbesparingen zal dat ook leiden tot een grotere klanttevredenheid.

Symbol
Symbol Technologies Inc. is toonaangevend leverancier van mobiele datamanagement- systemen. De oplossingen zijn gebaseerd op draadloze LAN-technologie voor gegevenstransmissie, gerichte mobiele computertoepassingen en het verzamelen en vastleggen van gegevens met barcodesystemen. Op dit moment worden er zo'n 10 miljoen Symbol barcodescanners en mobiele computers gebruikt in draadloze netwerken over de hele wereld. De oplossingen vinden toepassing in de transport en logistiek, in productiebedrijven, bij overheden en in het onderwijs en de gezondheids-zorg. Symbol heeft zijn internationale hoofdkantoor in Holtsville, een voorstad van New York. De ruim 300 systemen van Symbol die in Nederland operationeel zijn, worden ondersteund vanuit vestigingen in Varsseveld en Utrecht.

Voor meer informatie:
Symbol Technologies Nederland b.v.
Arjen Vriens, manager marketing & sales support
telefoon: 0315-271700
e-mail: (arjen.vriens@nl.symbol.com)

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie