Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Falun Gong-beoefenaars over mensenrechtenschendingen China

Datum nieuwsfeit: 18-04-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Afzender: (info@falun.nl)

Contactpersoon: Peter Houben

Mensenrechtensituatie China

Datum: 17 april

Persbericht

Den Dolder, 17 april - Falun Gong-beoefenaars uit Nederland en Canada hebben vandaag de mensenrechtenschendingen in China aan de orde gesteld in een gesprek met een vertegenwoordiger van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De Falun Gong-beoefenaars wilden de aandacht hierop vestigen omdat de Mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties momenteel in vergadering is in Genève.

In de Volksrepubliek China is er vandaag de dag niets gevaarlijker voor iemand dan te geloven in Waarheid, Mededogen en Verdraagzaamheid en een set van vijf meditatieve oefeningen te doen - dat wil zeggen, Falun Gong beoefenen. Dat alleen al betekent dat je gearresteerd kunt worden, gevangen-genomen, geslagen, gemarteld, sexueel misbruikt, verkracht of zelfs vermoord kunt worden. En dit door niemand minder dan politie en overheidsfunctionarissen Het is moeilijk voor te stellen dat de communistische leiding van China tot zoiets gekomen is. Toch zijn miljoenen mensen nu het slachtoffer van deze bestraffingen voor het uitoefenen van hun vredig geloof.

Coen Warnaar uit Amsterdam vertelde zijn verhaal over hoe de vervolging in China zijn schoonfamilie verscheurde, alleen omdat die familieleden Falun Gong beoefenden. Tot vandaag weet hij en zijn vrouw, Wang Xiang He, niets over het verblijf van de twee broers en schoonzus van mevrouw Wang. Ze werden gearresteerd voor het legaal in beroep gaan bij de overheid om de vervolging te stoppen.

Meneer Zhang Kunlun, een professor in kunstwetenschappen uit Canada, vertelde over zijn afschuwelijke ervaringen in Chinese werkkampen, hoe hij daar fysiek en mentaal mishandeld werd voor zijn trouw aan zijn geloof in Waarheid, Mededogen en Verdraagzaamheid. Hij werd vrijgelaten na tussenkomst van Canadese en internationale organisaties. Hij verklaarde: "De pijn blijft intens, en de herinneringen blijven me achtervolgen. Die periode was de donkerste in mijn leven, bijna als het ervaren van de hel. Er is niets dat ik me minder graag herinner. Toch treed ik vandaag naar voren opdat u de waarheid leert kennen. Ik verduur deze pijn opnieuw opdat er gerechtigheid kan zijn."

Deze en andere incidenten wekken de indruk dat de Chinese regering, met Jiang Zhemin aan het roer, zich niet houdt aan de regel van de wet. Goed en kwaad zijn met elkaar in de knoop. Terwijl Jiang naar politieke winst zoekt en een blijvende naam voor zichzelf, lijden er miljoenen mensen en gaan er levens verloren.

De bewering van de Volksrepubliek China dat "mensenrechten in China nooit beter zijn geweest" is een bespotting van de menselijke waardigheid. Het is een griezelig signaal dat Chinese regeringsambtenaren zichzelf aan het bedriegen zijn en proberen anderen te bedriegen.

Mensen die Falun Gong beoefenen hebben volhard in het opkomen voor de waarheid. Dit hebben ze getoond ten overstaan van ongekende wreedheid. Nu hebben ze de hulp van de wereld nodig. Ze vragen om een onmiddelijke beëindiging van de vervolging van Falun Gong, en eisen de vrijlating van alle Falun Gong -beoefenaars uit hun gevangenschap. Ze vragen de Verenigde Naties, de media, regeringen, organisaties en zelfstandige personen hen te steunen in deze oproep.

Falun Gong Nederland

Menno van Coehoornstraat 38b

6217 LS

maastricht

Telefoon: 043-3474738reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie