Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Particuliere beleggers positief over duurzaam beleggen

Datum nieuwsfeit: 18-04-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: ING Groep
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

ING Groep

Amsterdam, 18 april 2001

Particuliere beleggers oordelen positief over duurzaam beleggen

Particuliere beleggers hebben een positieve houding ten aanzien van duurzaam beleggen. Dit blijkt uit een onderzoek van ING Bank. Het onderzoek - het eerste in zijn soort in Nederland - werd gehouden onder particuliere relaties van de bank met een belegd vermogen van NLG 25.000,- of meer.

Volgens particuliere beleggers is duurzaam beleggen 'het op de lange termijn beleggen in ondernemingen die oog hebben voor mens en milieu'. Voor hen zijn de belangrijkste thema's milieu, mensenrechten, corruptie, kinderarbeid, porno en wapens. Andere onderwerpen, zoals kernenergie, bio-industrie, alcohol, gokken en tabak worden minder belangrijk gevonden. Voorts hechten particulieren aan openheid en transparantie van ondernemingen.

Wat het rendement op duurzame beleggingen betreft, verwachten de meeste particuliere relaties een gelijk of iets lager rendement dan op reguliere beleggingen. Een kwart verwacht dat duurzaam beleggen leidt tot een iets hoger rendement. De
rendementsverwachting is voor een deel van de beleggers maatgevend voor de bereidheid om zelf duurzaam te gaan beleggen.

In ogenschouw nemend dat duurzame beleggingen over de afgelopen jaren een gelijkwaardig rendement hebben laten zien, concludeert het onderzoek dat een substantiële groei van duurzaam beleggen mogelijk is. Van de ondervraagden geeft namelijk 69% aan geen bezwaar te hebben tegen duurzaam beleggen indien het rendement vergelijkbaar is met het rendement van reguliere beleggingen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie